TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Atıl tarım arazilerine mercimek ekimi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte mercimek ekimi yaptı.
Atıl tarım arazilerine mercimek ekimi
Yenişehir Belediyesi Yenişehir Üçkuyu Mahallesinde Belediye’ye ait 100 dönümlük arazide dar gelirli ailelere ücretsiz dağıtmak üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yenişehir Ziraat Odası ile birlikte mercimek ekimine başladı.

100 dönümlük arazide başlayan mercimek ekimine Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Temel, Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür Polat, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abbas Ateş ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu katıldı.

Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi Projesi kapsamında 100 dönümlük arazide ekim yaptıklarını belirten Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Yüksek Ziraat Mühendisi Özgür Polat, ‘’Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci’nin tarım arazilerinin değerlendirilmesi yönündeki talimatı sonrası kırsal kalkınmayı, tarımsal ekonomiyi ve ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amacıyla mercimek ekimine başladık. Üçkuyu Mahallemizde Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi Projemiz kapsamında 100 dönümlük arazide mercimek ekimine başladık. Buradan gelecek hasat dar gelirli ailelere Nev Bahçe Parkımızın içerisinde bulunan tesisimizde paketlenip, dar gelirli ailelerimize destek olmak amacıyla dağıtılacak ve Yenişehir Sosyal Marketimizde de yerini alacak. Bu kapsamda iş birliği yaptığımız Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Yenişehir Ziraat Odası Başkanlığımıza ve Sayın Kaymakamımız Murat Beşikci’ye çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerinde bulundu.
Yorum Yazın