TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Akar: TSK'da Atatürkçü düşünce değişmedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'da Atatürkçü düşüncenin değişmediğini belirterek, 'TSK'da Atatürkçü düşünce sistemi dün öyleydi, bugün de böyle. Bu insanı çok irite ediyor. Atatürk'e karşı bir şey söz konusu olamaz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın' dedi.
Akar: TSK'da Atatürkçü düşünce değişmedi
Milliyet'ten Seyfettin Ersöz'ün haberine göre, Akar, bakanlığının 2021 bütçesinin komisyondaki görüşmelerinde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi “Böyle bir ortamda bu kadar albay tasfiyesi hayatın olağan akışına aykırıdır” diyerek, 2020 YAŞ’ta 624 albayın emekliye sevk edilmesini sordu. Akar, bu soruya “Normal işin gereği yapılan bir çalışma olarak ortaya çıkmıştır. YAŞ’taki terfilerin Genelkurmay Başkanı veya kuvvet komutanlarının bilgisi dışında yapıldığı iddiası hayatın doğal akışına aykırı bir şey” karşılığını verdi.

Bir milletvekilinin, TSK’da Atatürkçü düşünce sisteminin zayıfladığını söylemesi üzerine de Akar, “TSK’da Atatürkçü düşünce sistemi dün öyleydi, bugün de böyle. Bu insanı çok irite ediyor. Atatürk’e karşı bir şey söz konusu olamaz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Akar, “TSK’da ne zaman bir kadın generalin olacağı” yönündeki soruyu, “Kadın albaylarımız var. YAŞ dönemi geldiğinde hiçbir ayrımcılık olmadan, hak hukuk neyse ona göre şuraya girecekler ve olacaklar. Biz de onların terfilerini iftiharla kutlayacağız inşallah” diye yanıtladı.
Yorum Yazın