TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

4. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Diyarbakır'da ziyaretçi rekoruyla sona erdi

ALZ Diyarbakır tarafından DİFAŞ işbirliğinde TRENDYOL ana sponsorluğunda 15 Kasım Salı günü ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkez’inde ziyarete açılan 4. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, 20 Kasım Pazar akşamı ziyaretçi rekoruyla sona erdi.
4. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Diyarbakır'da ziyaretçi rekoruyla sona erdi
55 ilden 167 Firmanın katılımıyla Diyarbakır’da dördüncü kez düzenlenen     Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı 257.000 kişi tarafından ziyaret edildi. Zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ürünlerimizin markalaşması ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası oldu.

Fuar kapsamında düzenlenen Diyarbakır 4. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması ile usta aşçılar, öğrenciler ve ev hanımları tarafından yapılan birbirinden lezzetli yemekler, pastalar ve tatlılar altın madalya için kıyasıya yarıştı. Özellikle anaokulu minikleri tarafından hazırlanan pizzalar ziyaretçiler tarafından büyük bir keyifle yenildi.
Altı gün boyunca Anadolu Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergilendiği ve Hatay’ın Onur Konuğu olduğu Fuarda, Hatay’a ait yöresel yemekler, Sahne Mutfak’da hazırlandı ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuar boyunca, Sahne Mutfak’da tarihten gelen birçok mutfağın yemek kültürünün yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla, usta aşçılar tarafından 53 farklı konu başlığında etkinlikler düzenlenerek,  Diyarbakır Yöresel Lezzetleri hazırlandı. Bu lezzetlerin püf noktaları, ziyaretçiler ile fuarı ziyaret eden akademisyen, gastronomi yazarı, blogger, şef vb. farklı kesimlere tadım atölyeleri ile sunuldu.

Bunun yanı sıra, Fuara Diyarbakır dışından katılım sağlayan şefler tarafından hem Diyarbakır’ın hem kendi şehirlerinin yöresel lezzetlerinin, ilgiyle izlenen atölye ve sunumları gerçekleştirildi.
Yorum Yazın