TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.213
  • Altın 2246.688
  • BIST 100 8792.15
  • Genel

300 metre dolanmamak için yolun 5 metrelik kısmındaki ters yön yasağına uymuyorlar

Ordu’da tek şeritli yolda sürücüler, 300 metre dolanmamak için yaklaşık 5 metrelik kısımdaki ‘ters yön’ yasağına uymuyor. Ters yönlü alana alternatif için belirlenen yolu dolaşmak istemeyen sürücüler ile karşı şeritten gelenler arasında kimi zaman yol verme tartışmaları yaşanıyor.
300 metre dolanmamak için yolun 5 metrelik kısmındaki ters yön yasağına uymuyorlar
Altınordu ilçesi Bucak Mahallesi Kemer Köprü mevkiinde tek şeritli yolun yaklaşık 5 metrelik kısmında ‘ters yön’ yasağı uygulanıyor. Kentin turistik merkezilerinden
Boztepe’den dönüş yolu olarak da kullanılan yolun bir noktasında ‘girilmez’ ve ‘sağa dönüş’ tabelaları da bulunurken, günlük yüzlerce araç sürücüsü alternatif yolu kullanmak yerine 5 metrelik yasaklı noktayı kullanmayı tercih ediyor. Yolda kimi zaman karşı yönden gelen sürücüler ile ters yönü kullanan sürücüler arasında tartışmalar da yaşanıyor.

“İNSANLAR BURADA TERS YÖN OLDUĞUNU ANLAYAMIYOR”
Bölgede esnaflık yapan İksan Odabaş, tartışmaların da olduğu yolda insanların ters yön olduğunun farkına varamadıklarını belirterek, “Bu yolda karışıklık çok oluyor. Buradan sağ tarafa dönüş zor, sürücüler ileri gidecek ve yolu epey uzatacak ve sonunda yine 5 metrelik yola gelecek. Sonuçta burada direkt olarak çıkış var. Burada trafik kavgaları da oluyor, sürücüler levhaları göremiyor, ters yön olduğunu anlayamıyor. Ters yön olsa bile şehirden çıkmak istediklerinde burayı kullanıyorlar” dedi.

“KARADENİZ USULÜ BİR SİSTEM"
Mahalle esnaflarından Murat Aydil, yolun 5 metrelik kısmındaki ’girilmez’ tabelasına sürücülerin büyük çoğunluğunun uymadığını belirterek, “Burada 5 metrelik yolumuz var ve orası gidiş-dönüşlü değil. Orada yıllardır tabela da var ancak Karadeniz usulü bir sistem olduğu için insanımız 300 metre dolanmak yerine orayı kullanmayı tercih ediyor, daha kısa olan yolu tercih ediyor. Burada kimi zaman tartışmalar ve kazalar da oluyor" diye konuştu.
Sürücüler, ters yön yasağının kaldırılmasını talep ediyor.
(Selim Kuşcu /İHA)