TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

3. Diyarbakır Kariyer Zirvesi

Dicle Üniversitesi öğrenci ve mezunlarına yönelik iş gücünü arz edenler ile iş gücünü talep edenleri, kamu kurumlarını, sanayici ve işletmecilerini buluşturmak amacıyla Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi  tarafından ‘’Diyarbakır 3. Kariyer Zirvesi’’  düzenlendi.
3. Diyarbakır Kariyer Zirvesi
Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen zirveye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Prof. Dr. Kadir Turan, Genel Sekreter Doç. Dr. Ali Karakaş, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Işık Yeşim Erdamar, ‘’Dicle Üniversitesi öğrenci ve mezunlarının mezuniyet sonrası iş gücü piyasasını tanımlanan ve istihdam olanaklarını fark etmeleri açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu zirve ile öğrenci ve mezunlar kamu kurumlar ile özel sektör kuruluşunu bir arada görme ve staj / iş başvurularında bulunma şansı yakalayacaktır. İstihdam ve kariyer planlamasının her geçen gün daha karmaşık hale geldiği günümüzde kariyer danışmanlık hizmetleri ile kariyer zirvelerinin iş veren ile iş arayanların buluşması noktasında önemli katkılar sunacağına inanıyorum’’ dedi.

Kariyer Bilinci ve Farkındalığı ‘’Mezuniyet Öncesi Sürece Yönelik Öneriler” panelinin  Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Selim Erdamar’ın  yaptığı  panele konuşmacı olarak Eski Sağlık Bakanı Sağlık Ürünleri Derneği Bşk. Ecz. M.Kazim Dinç, Atabay ilaç A.S.ARGE Direktörü Doğan Taşkent Atabay İlaç A.S.ARGE Direktörü Prof. Dr. Onur Emre Kahya, İTÜ Fizik Böl. Bşk. Fesih Zeki Mert katıldı.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen ’’Diyarbakır 3. Kariyer Zirvesi’’  farklı salonlarda alanında uzman kişilerin sunumları ile devam etti.
Yorum Yazın