TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Münir Karaloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik etti.
19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı
Mehmet Aslan/Diyarbakır - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Münir Karaloğlu:

Muhtarlık kurumu, 1829 yılından beri en temel yerel yönetim birimimiz olarak ülkemize hizmet ediyor. Muhtarlarımızın temel görevini; mahallelerimizdeki yaşam kalitesini artırmak üzere belediye ve kamu hizmet mekanizmasını çalıştırmak olarak tanımlayabiliriz.

Muhtarlar; eğitim, sağlık, güvenlik, altyapı, üstyapı, kültür, sanat ve vatandaşlık işlemlerine ait tüm bilgilerin temel kaynağı. Yaşayan bu bilgiyi hizmet arzının da ana verisi olarak değerlendiriyoruz. Bu açıdan bakıldığında muhtarlarımız; mahallenin kamu ve belediye nezdindeki, kamu kurum ve kuruluşlarının ise mahalle nezdindeki elçileridir.

Diyarbakır’ımızda 1048 mahallemiz var. Başta Valiliğimiz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının muhtarlıklarla iş birliğine büyük önem veriyoruz.
Muhtarlarımızla kesintisiz bir iletişim içindeyiz, bu iletişimi daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın;
19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak ilanı, ülke olarak muhtarlıklara verdiğimiz önemin bir göstergesi. Mahallenin, sokağın, caddenin; komşunun, ailenin, gencin, çocuğun en yakınındaki muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum.
Yorum Yazın