TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

13. Kastamonu Tanıtım Günleri başladı

Gün Medya Grubu ana sponsorluğunda gerçekleşen, 13. Kastamonu Tanıtım Günleri 19-22 Eylül tarihleri arasında Maltepe sahil etkinlik alanında yapılmaya başlandı.
13. Kastamonu Tanıtım Günleri başladı
Murat Akyol - 13. Kastamonu Tanıtım Günleri açılışına; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, Gün Medya Onursal Başkanı Cengiz Aygün’ü temsilen Necdet Emre Aygün, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve İstanbul'da yaşayan Kastamonulu vatandaşlar katılım sağladı. Açılış töreninde, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yaptı. 



Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı. Kastamonu Tanıtım Günleri’nin 13.’süne ana sponsor olan Gün Medya Onursal Başkanı Cengiz Aygün adına GMG Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Emre Aygün'e KAS-DER Genel Başkan Yardımcısı Orhan Ortakçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'na plaketini KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na KAS-DER Genel Başkan Yardımcısı Kubilay Salih Vatandaş verdi.



"İstanbulluların da Kastamonu'ya gelmelerini isteriz"

KAS-DER Başkanı Remzi Şen, “Bu tanıtım günlerinin hedefi sadece Kastamonulular değildir. Bütün İstanbulluları ve diğer illerden vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bütün belediyelerimiz kendi ilçelerini tanıtıyorlar, dünyanın en büyük kanyonlarından bir tanesi Pınarbaşı, Ilgaz Dağları, Milli Parklar Kastamonu gezmekle bitirilemeyecek bir ilimiz. İstanbulluların da Kastamonu'ya gelmelerini isteriz, 4 saat kadar kısa bir yol mesafesi var. Bugün başlayan etkinlikte çok güzel yöresel ürünler var, esnafımız çok uygun fiyatlarla İstanbullulara bu yöresel ürünleri sunuyor. Kastamonu Günlerine tüm hemşerilerimizi, Kastamonu dostu İstanbulluları ve tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” dedi.

Açılış töreninde ilk olarak konuşma yapan KASDER Genel Başkanı Remzi Şen, Çanakkale'de Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan iki kat fazla şehit verdiğini öne sürdüğü Kastamonu'ya gazilik unvanının verilmesini isteyerek Kılıçdaroğlu ve diğer siyasi partililerden bu konuda destek istedi.

“Kastamonu'ya 'Gazilik' unvanını vermek şeref ve onur olur"

KAS-DER Genel Başkanı Remiz Şen'in ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Remzi Şen'in Gazilik unvanı talebine de destek vereceklerini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Kurtuluş savaşında elbette ki, Kastamonu'nun önemini biliyoruz. Gazi boşuna 'kulağım başka yerde gözlerim başka yerde' demiyordu. Çünkü gelecek olan silahlarla düşmanı kovabilecektik" diyerek, Kastamonu'ya selam gönderdi.

Kılıçdaroğlu, “Elbette ki Kastamonu'ya gazilik unvanını vermek şeref ve onur olur" dedi.

Video 13. Kastamonu Tanıtım Günleri başladı 13. Kastamonu Tanıtım Günleri başladı


"Bugün Kastamonu'yu konuşacağız Kastamonu'yu yaşayacağız, Kastamonu'yu hissedeceğiz"

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; "Bugün Kastamonu'yu konuşacağız Kastamonu'yu yaşayacağız, Kastamonu'yu hissedeceğiz. KAS-DER Başkanımız Kastamonu'yu bütün maneviyatı ile ifade ettiler bunu derinden hissediyoruz.
Bu Ülkenin her karış toprağı bu ülke için çok değerli, daha da önemlisi aslında birlik ve beraberliğimiz. Ülkemiz sınırları içerisinde ki her bir şehrimizin Ülke ekonomisine olsun, kurtuluş mücadelesinde olsun, günümüzde terör ile mücadelede olsun, hangi hususta olursa olsun bu manevi duygularda bir arada olabilmek başarısı asıl olan. Dolayısıyla bugün 81 ilimizden birisi olan Kastamonu'nun bu güzel gününde birlikte olmak Türkiye'nin bütün kentlerini dolayısıyla bütün milletimizi hissetmek demektir.

"Kastamonu'nun özel bir yanı var"

İmamoğlu, konuşmasının devamında, "Kastamonu İstanbul'a en çok göç veren illerimizin başında geliyor. Bu özelliğini elbette biliyoruz ama İstanbul'un Büyük Şehir Başkanı olarak Kastamonu'ya besledikleri o güzel duygularını İstanbul'a karşı beslemesi İstanbul'un daha güzel gelişmesine daha özel günleri daha güzel yaşaması anlamına gelir." dedi.

13. Kastamonu Tanıtım Günleri'nin ana sponsoru Gün Medya Grubu

İstanbul'un en büyük alanlarından biri olan Maltepe sahil etkinlik alanında düzenlenen 13. Kastamonu Tanıtım Günleri'nin ana sponsorluğunu Gün Medya Grubu üstlendi. Gün Medya Grubu'nun Onursal Başkanı Cengiz Aygün adına festivalde plaketi, OGÜNhaber Haber Müdür'ü Necdet Emre Aygün aldı. Açılış sonrasında Gün Medya Grubu standında, OGÜNhaber Haber Müdür'ü Necdet Emre Aygün, röportaj verdi.


Yorum Yazın