TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

10 Yıl önce bugün neler oldu?

10 yıl önce bugün dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen olayları sizler için derledik.
10 Yıl önce bugün neler oldu?

EL FETİH İLE HAMAS ARASINDA TARİHİ ANLAŞMA
Filistinli Hamas ve El Fetih grupları arasında geçtiğimiz hafta varılan mutabakatın ardından bugün taraflar arasında resmi imzalar atıldı.
Tarihi anlaşma töreninde Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ve Hamas lideri Halid Meşal’in yanı sıra BM Genel sekreteri Ban Ki-mun da katıldı. Törende Türkiye de Dışişleri Bakanlığı düzeyinde temsil edildi.
Filistin iktidarında iki ayrı kanat haline gelen El Fetih ve Hamas, 2007 seçimlerinin ardından yaşanan kanlı çatışmalardan bu yana, 4 yıldır tamamen ayrı hükümetlerle idare ediliyordu.
Filistin Yönetimi Lideri Abbas imza töreninde yaptığı konuşmada, Filistin’in "milli çıkarlarını yaralayan" bölünmüşlüğü geride bıraktıklarını belirterek, çok yakında Gazze Şeridi’ni ziyaret edeceğini de açıkladı.


FRANSA SENATOSU ERMENİ İNKAR YASASINI GÖRÜŞTÜ
Fransız Senatosu, sizde Ermeni soykırımını inkarın cezalandırılmasını öngören yasa teklifini görüşmeye başladı.
Ana muhalefetteki Sosyalist Parti’ye mensup bir grup parlamenterin girişimiyle düzenlenen oturumu izlemek üzere Fransız Senatosu’na kalabalık bir Ermeni grubunun başvurduğu görüldü. Senato’daki oylamayı izlemek üzere bazı Türk sivil toplum örgütlerinin başkanları da katıldı.
Senato Binasının önünde yapılan mitingde konuşan Sosyalist Partili Kadın senatör Türkiye’nin eninde sonunda Soykırımı kabul edeceğini iddia etti.


BİNLERCE ÇOCUK EĞİTİME DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜDÜ
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen " Eğitim Öncesi Çocuk Şenliği’ne" binlerce çocuk katıldı.
Ceylanpınar ilçesinde 5’ncisi düzenlenen " Okul Öncesi Çocuk Şenliği’nde" anaokulu öğrencileri bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.