TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Yeşil GYO, Halkbank ile anlaştı

Türkiye'nin en köklü şirketlerinden Yeşil Grubu, inşaat sektöründeki faaliyetlerine ivme kazandıracak yeni bir anlaşmaya imza attı.
Yeşil GYO, Halkbank ile anlaştı
İnşaat, enerji, telekomünikasyon, otomobil, hizmet ve üretim alanında Türkiye ve Amerika merkezli halka açık şirketler ve bağlı ortaklıkları bir arada bulunduran Yeşil Grubu, büyük bir anlaşmaya daha imza attı. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimiz projelerinin ana finansörü olan ve en yüksek kredi riskimiz bulunan banka ile aramızda imzalanan 15.01.2021 tarihli protokol kapsamında:

A. Şirketimizin kredi borçlarının tasfiyesi

B. Protokol kapsamında belirlenen hususların yerine getirilmesi kaydıyla oluşturulacak olan ilave finansman ile Innovia 4, Innovia Arifiye ve Elexia Tuzla Projeleri’nin tamamlanması için mutabakat sağlanmıştır" denildi.

2 BİN 500 YENİ KONUT SATIŞA SUNULACAK
İnşaat sektörünün önemli şirketlerinden Yeşil GYO, 1993 yılından beri halka acık olarak sektörde bir çok proje geliştirdi. 2007 yılında Innovia markalı projeleri ile ilk defa otel standardında sosyal donatıları olan konut projeleri üretti ve senet sistemi ile sattı. 2007 - 2011 yılları arsında Innovia 1, 2, 3 etapları, ve Innovia Isparta Kule projesi ile 10 bin den fazla konutu rekor surede inşa ederek teslim etti. 2012 yılında 6500 konuttan oluşan Innovia 4 projesini inşa ederken Esenyurt bölge imar planları iptal edildi ve proje 2 yıl sure ile mühürlendi, sonrasında ise bu talihsizliği Gezi Parkı olayları, terör olayları, darbe kalkışması gibi olumsuzluklar takip etti, ve projenin satışları bir turlu yeterli seviyeye ulaşamadı. Hala 2500 den fazla satılmamış dairesini tekrar satışa sunabilmek ve inşaatlarını tamamlamak için YGYO, Halk Banka’sı ile anlaştı.

YEŞİL: BİLANÇOMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ
Engin Yeşil, “Bize yıllardır ana finansman kaynağı sağlayan bankamızın bize devam eden desteği, ve güveninden dolay gurur duyuyoruz. Projelerimizi en kısa zamanda tamamlayarak müşterilerimizin dairelerini teslim edeceğiz, ve kalan stoklarımızı nakde çevirerek bilançomuzu güçlendireceğiz” dedi.

Enerji otomotiv ve teknoloji başta olmak üzere önemli iş kollarında yatırımlara devam edeceklerinin mesajını veren Yeşil, yeni anlaşma ile birlikte pandemi sürecinde çok sayıda istihdam sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.
Yorum Yazın