TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Yenişehir'de mısır hasadı yapıldı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, 2022 Yılı üretim sezonu kapsamında Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte Yenişehir ilçesi Nasırlar Mahallesinde Mısır Hasadı Etkinliği düzenledi.
Yenişehir'de mısır hasadı yapıldı
Yenişehir ilçesi Nasırlar Mahallesinde 22 Bin dönüm arazide başlayan Mısır Hasadı Etkinliğine Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür Polat, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abbas Ateş, DSİ 10. Bölge Sulama Şube Müdürü Ramazan Yolcu, Sulama Birliği Başkanı Abdulkadir Çelik, Yukarı Nasırlar Mahalle Muhtarı Fikret Özbayhan ve çiftçiler katıldı.

Kullanılan çeşidin ortalama 1400-1500 kg verim verdiğini belirten Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ‘’2022 Yılı üretim sezonu kapsamında Yenişehir Ziraat Odası Başkanlığımız ile birlikte Yukarı Nasırlar Mahallemizde Mısır Hasadı Etkinliği düzenledik. İlçemiz genelinde 22 Bin dönüm arazi üzerinde başlattığımız mısır hasadımızda kullandığımız çeşit ortalama 1400-1500 kg verim vermektedir. Ayrıca ilçemizin 22.000 dekar alanda üretim rekoltesi 30.800 ton/dadır. Başlattığımız Mısır Hasadımızın ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ ifadelerinde bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Polat, "Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak bölgenin en önemli ekonomik potansiyeli olan tarım ve hayvancılığa yönelik hayata geçirilecek çalışmalarla üreticilere destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Yorum Yazın