TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Yapı Kredi ihracatçıları dijital dünyada da destekliyor

- İhracat ödemelerini Yapı Kredi’ye taşıyan firmalar, Alibaba.com’un global pazarda ürün listeleme, müşteri bulma ve sipariş alma imkânı sağlayan e-ihracat paketlerinden cazip fiyatlarla faydalanabiliyor
AA -

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, dünya çapında 200’den fazla ülkede faaliyet gösteren ve milyonlarca üyeye sahip lider B2B e-ticaret platformu Alibaba.com iş birliğiyle müşterilerine dijital dünyada ayrıcalıklı hizmetler sunmaya devam ediyor.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, iş birliği kapsamında ihracat ödemelerini Yapı Kredi’ye taşıyan firmalar, Alibaba.com’un global pazarda ürün listeleme, müşteri bulma ve sipariş alma imkânı sağlayan e-ihracat paketlerinden cazip fiyatlarla faydalanabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi KOBİ Bankacılığı Direktörü Sander Cansever, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan ve ekonomik büyümeye büyük katkı sağlayan ihracatçı firmalara sundukları hizmetlere çok önem verdiklerini söyledi.

Cansever, ihracat yapan firmaların ülkenin ekonomik kalkınmasına etkisi ve katkısının çok büyük olduğunu belirterek, "Bu kapsamda sunulan bankacılık ürünlerinin ihracatçı firmalara kolay erişiminin sağlanması ve çağımızın gerektirdiği hızlı, dijital ve güvenilir bankacılık çözümleriyle birleştirilmesi gerekiyor. Dijital çağın yarattığı koşullar, iş yapış şekillerini ve tüketici alışkanlıklarını derinden değiştirdi. Günümüz dünyasında değişimin bir parçası olmak çok önemli. 7/24 hizmet verebilme, düşük maliyet, geniş kitlelere, yeni pazarlara ulaşım ve sınırsız ürün sergileme imkânlarıyla e-ticaret, ihracat yapan firmalar için önemli bir satış kanalı haline geldi." ifadelerini kullandı.

İhracatçı müşterileri en iyi şekilde destekleyebilmek için çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Cansever, "Gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle, müşterilerimizin dijital dünyaya ayrıcalıklı bir şekilde adım atmalarına, yeni müşteri ve pazarlara ulaşmalarına olanak sağlıyoruz. Müşterilerimizin yeni pazarlara açılmalarını desteklemek adına lider e-ticaret platformlarından biri olan Alibaba.com ile iş birliği yapmaktan ötürü çok mutluyuz. Gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde müşterilerimiz ihtiyaçlarına yönelik hizmetlere avantajlı fiyatlarla sahip olabiliyor ve işlerini sınırların ötesine taşıyabiliyor. Önümüzdeki dönemde de fiziksel dünyadaki işlemler, dijital dünyaya taşınırken müşterilerimizi en iyi şekilde desteklemeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yapı Kredi ile gerçekleşen iş birliğinin yarattığı yeni ve büyük fırsatlarla Türk KOBİ’lerine duydukları güvenin altını çizen Alibaba.com Türkiye İş Geliştirme Müdürü Kubilay Gençkan ise şunları kaydetti:

”Alibaba.com, dünyanın her yerinde herkesle güvenli iş yapmayı kolaylaştırırken, platform üzerindeki araçları ve hizmetleriyle herkesi global pazardaki satıcılara ulaştırmayı hedefliyor. Türk KOBİ’leri, platform üzerinde uzun yıllardır oldukça aktifler ve şimdi, geliştirilmiş teknolojilerimiz, lider araçlarımız ve ulaşımımızla, işlerini uluslararası alanda daha da büyütüyorlar. Alibaba.com ve Yapı Kredi arasındaki iş birliği, daha fazla KOBİ’ye ulaşmamızı sağlarken, bu KOBİ’lerin yeni dünya ticaret düzeninde dijitalleşmelerine de destek sunmamızı sağlayacak. Bugün Alibaba.com, KOBİ’lerin sadece işlerini finansal olarak büyütmelerine değil aynı zamanda yarının dünya düzeninde iş yapış biçimlerini ilerletmelerine de destek sunuyor.”