TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Varlıklı Amerikalılar Joe Biden'ın vergi planı için hazırlanıyorlar

Bazı varlıklı Amerikalılar Demokratların başkan adayı Joe Biden'ın seçilmesi halinde uygulanacak olan vergi planı için hazırlık yapıyorlar.
Varlıklı Amerikalılar Joe Biden'ın vergi planı için hazırlanıyorlar
Bloomberg'de yer alan habere göre, San Francisco’da bir muhasebeci olan Scott Hoppe’un bir müşterisi bir teknoloji şirketindeki hisselerini 3 yıllık bir süre zarfında elinden çıkarmak istiyordu ama bunun yerine tüm hisseleri bu ay tek bir işlem ile satmaya karar verdi. Peki bu kararı almasının arkasında yatan sebep ne?

Cevabın 2020 başkanlık seçimleri olduğunu söylemek yanlış olmaz. “Geri kalan her şeyin aynı olduğunu varsayarsak, tek değişen şey bu” diyor Why Blu muhasebe firmasının müdürü Hoppe.

Şu an Hoppe’un müşterisinin 10-20 milyon dolar arasındaki serveti %23.8 oranıyla sermaye kazancı üzerinden vergilendiriliyor.

Eğer Demokratların başkan adayı Başkan Donald Trump’a karşı kazanırsa ve Demokratlar Temsilciler Meclisi ve Senatoda da çoğunluk elde ederlerse, üç yıllık satışın iki yılında %39.6 vergi oranıyla karşı karşıya kalacak.

Yıllara dağıtılmadan yapılacak sıkıştırılmış satış müşteri için 6 milyon dolarlık satıştan 320 bin doların tasarruf edilmesi anlamına geliyor. Hoppe konu hakkında, “Satıcılar tabi ki motive oldu ve alıcılar tüm fiyatı ön ödemede karşılayabilecek kaynağa sahip” diyor.

Biden’ın vergi planı marjinal oranları şu anki %37’den Obama dönemindeki %39.6’ya geri döndürecek. %39.6’lık bu oran ise sermaye kazancı 1 milyon fazla olan insanlar için uygulanacak.

Pennsylvania Wharton School of Business bütçe modeline göre, vergi taslağının bir diğer yönü de gelir grubunun en tepesindeki %1’lik kesim neredeyse %80’e yakın vergi oranlarıyla ödeme yapacak.
Yorum Yazın