TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Vakıfbank hisselerinin devri, satış hazırlığı olabilir mi?

Uzun zamandır planlandığı gibi, Vakıfbank'taki vakıf hisselerinin Hazine'ye devri gerçekleştirildi. Bu kararın Vakıfbank'ın yabancı sermayeye satışı amacıyla alındığı tahmin ediliyor.
Vakıfbank hisselerinin devri, satış hazırlığı olabilir mi?
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Vakıfbank'taki yüzde 58,5 oranındaki hissesi Hazine'ye devredildi.

Erdal Sağlam'ın içerik analizine göre bu kararın ardından, yeni yılda Hazine'nin Vakıfbank'taki hisselerinin tamamı ya da bir bölümünü satacağı, buradan elde edilecek gelirle 2020 yılında artacak bütçe açığının bir bölümünü karşılamaya çalışacağı yorumları yapılıyor.

Sağlam'ın yorumlarına göre “Vakıfbank'ın satışı ile bütçeye gelir sağlanması amacı taşıdığı” ihtimali öne çıkıyor. Yüzde 25 oranında halka açık hissesi bulunan Vakıfbank'ta, yüzde 40-50 arasında hisseye sahip olan bir kişi ya da şirket, Vakıfbank'ın yönetimine sahip olabilir. Böylece Hazine'nin Banka'nın yüzde 50'sinden daha azını satarak ciddi gelir elde etmesi mümkün olabileceği gibi, kalan hisselerin yeniden halka arzı da yapılıp, ek gelir elde edilebilir.





DW
Yorum Yazın