TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

UEA: Petrolün görünümü vaka sayılarının artmasıyla kırılganlaşıyor

Uluslararası Enerji Ajansı artan koronavirüs vakalarıyla beraber petrol piyasasındaki görünümün daha da kırılganlaştığını belirtti.
UEA: Petrolün görünümü vaka sayılarının artmasıyla kırılganlaşıyor
AJANSLAR - Uluslararası Enerji Ajansına (UEA) göre, pandeminin yeniden hız kazanmasının talep toparlanmasını yavaşlatmasıyla küresel petrol piyasalarının görünümü git gide daha da kırılganlaşıyor.

Birçok büyük ekonomiye tavsiyede bulunan UEA, yılın geri kalanındaki yakıt tüketimi için tahminini düşürerek, petrol stoklarının düşünüldüğü kadar keskin azalmayacağını belirtti.

Paris merkezli ajans geçen ay yayınladığı raporunda, “Petrol talebinin 2020 yılının ikinci yarısında, şu ana kadar kolay kazançların çoğunun zaten elde edilmesiyle birlikte, hız kaybedeceğini düşünüyoruz” dedi ve “Koronavirüs vakaları dünyanın birçok bölgesinde artarken bizi bekleyen yol son derece tehlikeli” diye ekledi.

Petrol fiyatları yazın başında görülen toparlanmanın sekteye uğramasıyla birlikte Londra’da, iki aydır neredeyse en düşük seviyesinde, varil başına 40 doların altında işlem görüyor.

UEA, bu hafta BP, Trafigura ve OPEC'in yanında görünüm hakkında olumsuz portre çizen diğer bir kuruluş oldu.
Yorum Yazın