TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Holding'den "Hayata İyi Bakarız" projesi

- Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar: - "Milli Eğitim Bakanlığı'mız sürdürülebilirlik, çevre bilincine yönelik tutum ve davranışları geliştirmede çocuklara, gençlere ve eğitimcilere yönelik önemli adımlar atıyor" - Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı: - "Toplumun dönüşümüne hizmet eden, iyiliğin nesilden nesile aktarıldığı uzun vadeli, kalıcı ve sürdürülebilir projelere imza atmak çok önemli"
AA -

İSTANBUL (AA) - Hayat Holding, "Nesiller boyu fayda" vizyonunu, "Hayata İyi Bakarız" mottosu ile benimseyerek, sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye dahil olmak üzere, bulunduğu tüm coğrafyalarda sosyal fayda projelerine imza atan Hayat Holding, "Hayata İyi Bakarız" Ekolojik Okuryazarlık Projesi’ni düzenlediği bir basın toplantısıyla duyurdu.

Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıda, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar da kapanış konuşması gerçekleştirdi. "Ekolojik Okuryazar Nesiller" başlığı altında düzenlenen panel bölümünde ise Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Utku Perktaş, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Bayhan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bengisu Koyuncu panelist olarak yer aldı.

İklim değişikliği farkındalığına katkıda bulunma, gezegendeki kaynakların kıtlığına dikkat çekme, kaynakları koruma ve bilinçli tüketmeye yönelik davranışları geliştirme hedefiyle yola çıkan "Hayata İyi Bakarız" Ekolojik Okuryazarlık Projesi, oyun ve görsel aktivitelerle zenginleştirilmiş müfredata uygun içerikleriyle, daha iyi bir dünya için çocukları erken yaşta eğiterek farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor.

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına yer verilen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli’nin araştırmalarına göre iklim krizi kapıda olduğunu, dünyanın ve canlıların yaşamlarına sağlıklı şekilde devam etmesi için bu durumu yavaşlatmak ve tersine çevirmek için insanlara büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Bunun en önemli yollarından birinin çocukları bilinçli, farkındalığı yüksek, ekolojik duyarlılıkları olan bireyler yetiştirmekten geçtiğini aktaran Aşkar, "Milli Eğitim Bakanlığı'mız sürdürülebilirlik, çevre bilincine yönelik tutum ve davranışları geliştirmede çocuklara, gençlere ve eğitimcilere yönelik önemli adımlar atıyor. Bu eğitimlerle bizden sonra, çocuklarımızın dünyamız için en faydalı kararları verebilecek ve doğru adımlar atabilecek olgunluğa erişeceklerine inanıyoruz. Bu doğrultuda ‘Hayata İyi Bakarız’ Ekolojik Okuryazarlık Projesi, çocuklara erken yaşta çevre bilinci kazandırarak farkındalık yaratma konusunda çok kıymetli bir proje. İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik, uzman isimlerle titizlikle hazırlanmış bu eğitimin çocuklarımıza katkısı olacağına inancım tam." ifadelerini kullandı.

- "İş dünyasını ekolojik okuryazarlık eğitim projesinin bir parçası olmaya davet ediyoruz"

Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı ise vizyonlarını "Nesiller boyu fayda sağlamak" teması üzerine dayandırdıklarını ve tüm faaliyetlerini karbon ayak izini en aza indirme gayesiyle gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hayat Holding olarak sürdürülebilirliği, sadece çevre olarak değil, insan kaynağından verimliliğe oldukça geniş bir kapsamda ele aldıklarını ve iş süreçlerini buna göre düzenlediklerini belirten Kiğılı, şunları kaydetti:

"Enerji verimliliği ve kaynakların etkin kullanımı konusunda attığımız adımlar bunun somut göstergesi. Ancak kurumların sadece kendini dönüştürmesi yeterli değil. Toplumun dönüşümüne hizmet eden, iyiliğin nesilden nesile aktarıldığı uzun vadeli, kalıcı ve sürdürülebilir projelere imza atmak çok önemli. Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi’nin çıkış noktası budur. Yarının dünyası, iklim farkındalığı yüksek bir nesle ihtiyaç duyacaktır. Çocuklara erken yaştan itibaren yapılan her yatırım, sadece çocuğun yaşamını dönüştürmekle kalmayarak, bilinçli kuşakların yaşam sürdüğü refah içinde bir dünya anlamına geliyor. Bu nedenle tüm iş dünyasını buradan ekolojik okuryazarlık eğitimlerinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Birimiz değil, hepimiz hayata iyi bakalım."

“Hayata İyi Bakarız” Ekolojik Okuryazarlık projesinin içerik kurulunda yer alan Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Utku Perktaş, özellikle ilköğretim seviyesindeki çocuklara biyoçeşitlilik ve iklim değişimi kavramlarına ilişkin bilgilerin ulaşmasının yakın gelecekte karşı karşıya kalınacak çevre problemlerine karşı olumlu katkı sağlayacağını bildirdi.

Öğretmenlerin ekolojik okuryazarlık eğitimi konusunda projeye katkı sağlayan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Bengisu Koyuncu, "Yaşadığımız çevrenin korunması, çevre farkındalığı gibi sosyal konuları disiplinler arası bütünde verebilecek en etkili öğrenme düzeyi ilkokuldur ve bu da ilkokul öğretmenleri tarafından verilebilir." ifadelerini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Bayhan ise çocukların, ekolojik okuryazarlık konularını yaşlarına göre oyun yoluyla öğrenmeleri, bu öğrenimin içselleştirilmesi ve kalıcı olması adına en verimli araç olduğunu, özellikle ailelerin de projede yer almasının aile içinde oyun kurarak öğrenime katkı sağlayacağını aktardı.