TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Küresel Piyasalar: Dolar geri çekildi, Asya hisseleri düştü

Uluslararası piyasalarda dolar önemli paralar karşısında geri çekilirken, Asya hisse senetleri düşük hacimli işlemlerde geriledi.
Küresel Piyasalar: Dolar geri çekildi, Asya hisseleri düştü
Bloomberg'de yer alan habere göre, Dolar, geçen hafta zayıflamasının ardından Pazartesi gününe güçsüz bir başlangıç yaptı. ABD hisse senedi vadeli kontratları dalgalandı ve Asya hisseleri Japonya'daki tatilden kaynaklı düşük hacimli işlemlerde geriledi. Çin dışında işlem gören yuan yükseldi.

Hong Kong hisse senetleri, HSBC Holdings Plc hisselerinin 1995'ten bu yana en düşük seviyeye gerilemesiyle kötü bir performans gösterdi. Hang Seng Endeksi yüzde 1 geriledi. Çin ve Avustralya hisseleri de düştü. Verilere göre Güney Kore ekonomisinde devam eden toparlanma Seul'e bir miktar destek sağladı.

Japonya'da hisse senedi piyasası kapalı. Dolar G - 10 paraları karşısında düştü. Tayvan Doları yedi yıldır görülmeyen bir seviyeye tırmandı. ABD Hazine tahvili vadelileri fazla değişmedi. Tahviller, Japonya tatilinden dolayı Londra seansına kadar nakit piyasada işlem görmeyecek. Ham petrol fazla değişmedi.

ABD - Çin gerginliği sürerken, ABD Başkanı Donald Trump, Oracle Corp.'un TikTok'ın ABD operasyonlatına talip olmasını "kavramsal olarak" onayladığını belirtti. Trump yönetiminin WeChat kısıtlamalarının bir hakim tarafından askıya alınması, Çin menşeli uygulamanın ABD'de kullanımını durdurma çabasına ters bir gelişme oldu.

Yatırımcılar ABD'nin mali teşvik paketiyle ilgili herhangi bir gelişme olup olmadığı konusuna odaklanmış durumda. Fed Başkanı Jerome Powell Salı gününden Perşembe'ye Kongre'de konuşacak. ABD'de Kovid-19 vakaları durağanlaşırken, ölümler 200 bine yaklaştı. İngiltere'de Sağlık Bakanlığı ülkenin tepe noktasına yaklaştığını belirtti.

Küresel hisse senedi değerlemelerinin yirmi yılın en yüksek seviyesine yakın olmasına karşın fon akım verileri paranın ABD hisselerine doğru hareket etmeyi sürdürdüğünü gösteriyor. Fed'in öngörülebilir gelecekte faizleri sıfıra çıpalamasıyla kârların pandemi kaynaklı halsizlikten bir miktar toparlaması bekleniyor.

Tribeca Investment Partners fon yöneticisi Jun Bei Liu, Bloomberg TV'de "Hisse senedi piyasasında uzunca bir süredir makul bir ölçüde iyimserdir. Temel ekonomik toparlanma yolunda görünüyor. Gelecek 6 - 12 ay boyunca kârlarda önemli ölçüde iyileşme öngörüyoruz." dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Hong Kong saatiyle 12:40'ta yüzde 0.2 düştü. Endeks Cuma günü yüzde 1.1 düşüşle kapatmıştı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 1 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 düştü.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.5 azaldı.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Yen yüzde 0.2 yükselişle 104.33 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan yüzde 0.3 artıda 6.7573'ten alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 artıda 1.1868'e geldi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Cuma gününü fazla değişmeyerek yüzde 0.69 seviyesinden tamamdı.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 3 bp düşüşle yüzde 0.86'ya geriledi.

Emtia

WTI petrolün varili 41.15 dolar oldu.
Altın yüzde 0.2 artıda onsu 1,954.01 dolardan alıcı buldu.
Yorum Yazın