TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Kasko poliçesinde ek teminatlara dikkat etmek gerekiyor

- Sigortam.net Üst Yöneticisi Bora Uludüz: - "Ek sözleşmede belirlenen haller sonucunda anahtarın ele geçirilmesi durumunda oluşan ziyan ve hasarlar poliçe teminat kapsamına alınıyor. Hem kasko yaptırma aşamasında hem sonrasında yaşanabilecek hasar anlarında doğru danışmanlığı almak çok önemli"
AA -

İSTANBUL (AA) - Sigortam.net Üst Yöneticisi (CEO) Bora Uludüz, kaskonun anahtar kaybı masraflarını karşılamasının ek teminatlar kapsamında yer aldığını belirterek, "Hem kasko yaptırma aşamasında hem sonrasında yaşanabilecek hasar anlarında doğru danışmanlığı almak çok önemli." ifadelerini kullandı.

Şirket açıklamasına göre, Sigortam.net, müşterilerine ihtiyaçlarına uygun sigorta teklifleri sunmanın yanı sıra satış sonrası süreçte sunduğu danışmanlıkla poliçelerin kapsadığı haklar konusunda 7/24 destek sağlıyor.

Araç anahtarının kaybolması, araç sahiplerinin başına gelebilecek en can sıkıcı durumlar arasında yer alıyor. Sigortam.net, oto çilingir çağırmak, yeni anahtar yaptırmak gibi dertlerin yanı sıra aracın çalınması riskini de yaratan bu duruma karşı kasko güvencesinin kapsamını iyi bilmenin önemine işaret ediyor.

Kasko ile aracını trafikte yaşanacak sorunlara karşı güvence altına alan araç sahipleri, anahtar kaybı gibi durumların sigorta kapsamına girip girmediği konusunda soru işaretleri yaşayabiliyor.

- "Doğru danışmanlığı almak çok önemli"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sigortam.net CEO'su Bora Uludüz, kaskonun anahtar kaybı masraflarını karşılamasının ek teminatlar kapsamında yer aldığını belirterek, "Aracın anahtarı ile çalınması ya da bu nedenle zarar görmesi ile ilgili olarak 2006 yılında yapılan düzenlemeye göre bu zararlar ana teminatlar içinde değerlendirilmiyor ancak ek sözleşmede belirlenen haller sonucunda anahtarın ele geçirilmesi durumunda oluşan ziyan ve hasarlar poliçe teminat kapsamına alınıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bora Uludüz, kaskonun ek teminatlar kapsamında yer alan araç anahtarı güvencesinin kapsamına ilişkin de bilgi verdi. Buna göre, araç anahtarı güvencesini kapsayan durumlar arasında şunlar yer alıyor:

"Araba anahtarının kaybı veya çalınması durumunun yanı sıra hırsızların kilit sistemini zorlarken verdiği hasarlar. Araba anahtarlarının kapalı bir mekanda bulunması ve bu mekana zor ya da şiddet kullanılarak girilmesi. Araç anahtarının gasp yoluyla ele geçirilmesi sonucunda aracın çalınması ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi."

Araç anahtarı güvencesini kapsamayan durumlar arasında ise şunlar bulunuyor:

"Araca ait anahtarların araç üzerinde bırakılması sonucu hırsızlık yapılması veya hırsızlığa teşebbüs zararları. Sigortalıyı resmi sıfat takınarak veya güven oluşturan eylemlerle yanıltarak araç anahtarlarının elde edilmesi sonucu meydana gelen zararlar. Güç ve şiddet kullanmaksızın araca ait anahtarları ele geçirerek yapılan hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs sonucu oluşan zararlar. Aracın emanet edilen kişilerce çalınmaya teşebbüs edilmesi ya da çalınması neticesinde meydana gelen zararlar. Sigorta poliçesi sahibinin algılama yeteneğinin zayıflığından ya da içinde bulunduğu hal ve şartlardan yararlanarak sigortalı aracın anahtarlarının ele geçirilmesi."

Araç anahtarı güvencesinin tam kapsamı ve bu durumda uygulanacak prosedürlerin sigorta şirketlerine göre farklılık gösterdiğini aktaran Uludüz, "Hem kasko yaptırma aşamasında hem sonrasında yaşanabilecek hasar anlarında doğru danışmanlığı almak çok önemli. Sigortam.net olarak Türkiye'nin önde gelen 23 sigorta şirketinin tekliflerini müşterilerimizin değerlendirmesine sunarak, ihtiyaçlarına en uygun seçeneği bulmalarına yardımcı oluyoruz. Hasar anlarında ise 7/24 kesintisiz hizmet veren Sigorta Destek hattımız ile en geç 3 saniye içinde aramalara yanıt vererek, müşterilerimizin anahtar kayıpları da dahil olmak üzere tüm ihtiyaç duydukları anda yanlarında yer alıyoruz." ifadelerini kullandı.