TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Kale Grubu'nda üst düzey atama

Kalekim'in genel müdürlük koltuğuna Timur Karaoğlu atandı

İSTANBUL - Kalekim'in genel müdürlüğüne, markanın deneyimli ismi Timur Karaoğlu getirildi.

Kalekim'den yapılan açıklamaya göre, Kale Grubu şirketlerinden Kalekim'de üst düzeyde bir atama gerçekleşti.

Üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa'da ise 5'inci sırada yer alan Kalekim'in Genel Müdürlük koltuğuna Timur Karaoğlu atandı.

21 Ekim günü Genel Müdür koltuğuna oturan Timur Karaoğlu, yaklaşık 18 yıl Kale Grubu'nda çeşitli görevler üstlendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat bölümünden 1998 yılında mezun olan Karaoğlu, 2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Yönetim, iş geliştirme, pazarlama ve satış stratejileri geliştirme ve uygulama konularındaki tecrübeleriyle öne çıkan Timur Karaoğlu, 2001 yılında Kale Grubu şirketlerinden Kale Pazarlama'da Kalekim Ürün Sorumlusu olarak iş hayatına başladı. Karaoğlu, 2007 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi MBA programını bitirdi. Kale Pazarlama şirketinde satış müdür yardımcısı pozisyonunda 4 yıl çalışan Karaoğlu, Şubat 2008’de Kaleseramik’te başladığı dağıtım kanal satış müdürlüğü görevini 2013 yılına kadar sürdürdü. Karaoğlu, 2018 yılına kadar perakende piyasalar başkan yardımcısı ve yurtiçi satış ve pazarlama genel müdür yardımcısı olarak görevler aldı.

Son olarak Şubat 2018'de Kalekim Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Karaoğlu, 21 Ekim 2019 'da Kalekim Genel Müdürü olarak göreve başladı.


- "Yeni dönemde bayrağı çok daha yukarılara çıkarmaya kararlıyız"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Timur Karaoğlu, Kalekim'in iç piyasadaki liderliğini sürdürmeye ve globaldeki başarısını yerinde üretimle daha da üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yurt dışı pazarlarda yerinde üretime yönelerek küresel bir marka olma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Yeni dönemde tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte, bayrağı çok daha yukarılara çıkarmaya kararlıyız. Bugün dünyanın pek çok yerinde güçlü bir dağıtım ağıyla, Kalekim ürünlerimizi 80 ülkede tüketici ve profesyonellerle buluşturuyoruz. İhracatımızın yüzde 6'sını Avrupa Birliği ülkelerine, yüzde 35'ini Orta Doğu'ya, geri kalanını tüm dünyaya gerçekleştiriyoruz. Bizim ürünlerimiz pahada hafif, yükte ağır olduğu için uzaklara taşındıkça maliyetten dolayı karlılığını yitiriyor. Biz de gözümüzü, ihracat yapmaktan çok yurt dışında büyümeye çevirdik. Kalekim markasıyla önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum."