TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

ING Türkiye’den 2019 yılında ekonomiye 51.1 milyar TL destek

ING Türkiye, 2019 yıl sonu konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2019 yıl sonunda toplam 51.1 milyar TL kredi desteğiyle ekonomiye kaynak sağlayan bankanın konsolide sermaye yeterlilik oranı yüzde 25.57 olarak gerçekleşti.
Müşterilerine her zaman, her yerden, kolay ve zahmetsiz hizmet sunabilmek hedefiyle faaliyet gösteren ING Türkiye, 2019 yıl sonu konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2019 yıl sonunda ING Türkiye’nin konsolide aktif toplamı 65.4 milyar TL, vergi öncesi kârı ise 1,976 milyon TL oldu. Yıl sonu itibarıyla konsolide özkaynakları 8.5 milyar TL, konsolide sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 25.57 olarak gerçekleşen ING Türkiye, 2019 yıl sonunda ekonomiye 42.8 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 51.1 milyar TL’lik kredi desteği sağladı. ING Türkiye’nin mevduat hacmi ise 39 milyar TL’ye yükseldi.
Bankacılık lisansına sahip bir teknoloji şirketi olma anlayışı ile faaliyetlerini sürdüren ING Türkiye 2019 yılında öncü bir adım atarak isminden “Bank” ifadesini çıkarttı ve şubelerini dijitalleşme vizyonuna uygun olarak dönüştürmeye başladı.
Dijital Bankacılık alanında teknolojiye yapılan yatırımlar ve ING Mobil’den yapılan işlem çeşitliliğinin artmasıyla beraber dijital kanalları kullanan toplam müşteriler içerisinde ING Mobil’in müşteri payı yüzde 97’ye yükseldi. 2019 yılı boyunca, tüm kredilerin adet bazında yüzde 90’ı, hacim bazında ise yüzde 70’i şube dışı kanallardan kullanıldı. Sadece yazışarak finansal işlemlerin gerçekleştirilebildiği ve soruların yanıtlandığı akıllı bankacılık robotu INGo ile 2019 yılı içerisinde 2 milyondan fazla kullanıcıyla 16 milyon mesajlaşma gerçekleşti.
Banka, dijitalleşme yolunda attığı adımlar sayesinde tüm ING ülkeleri arasında en fazla gelişme kaydeden ülke olarak seçildi. ING Mobil bankacılık kullanan müşterilerimizin 2019 içerisinde memnuniyet oranı da yüzde 89’a ulaştı.
Bankanın 2019 yılını başarılı bir performansla tamamlamasında dijitalleşme merkezli öncü ürün ve uygulamaları hayata geçirmesi, yenilikçi insan kaynakları yaklaşımı ve müşteri memnuniyeti odağı ile iş süreçlerinde gerçekleştirdiği başarılı uygulamalar etkili oldu.
İhracatçıya önemli destek
Banka, 2019 yılında Türkiye ekonomisindeki büyümeyi sırtlayan ihracatçılara önemli bir destek sağladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile imzalanan protokol kapsamında ihracatçılara çok avantajlı bir kredi paketi sunan ING Türkiye, bu paket çerçevesinde 2019 yılında ihracatçılara toplam 1.4 milyar Euro’luk bir kaynak sağladı.
ING’nin yenilikçi uygulamaları arasında ödeme sistemleri pazarında bir ilke imza atarak akıllı telefonları POS cihazına dönüştüren Cebimde POS da yer aldı. Bir diğer yenilikçi uygulama olan TaksitMaksit ile de ING’liler, bankanın iş ortakları kapsamındaki firmaların ürünlerini mağazaya gitmeden, ING Mobil üzerinden tamamen dijital süreçlerle ve ihtiyaç kredisi kullanarak satın alabiliyor. Bir diğer yeni uygulama olan Lokasyon Bazlı ATM Masrafsızlık ile de ING Mobil’e girip 1 kilometre yakınında ING ATM’si bulamayan müşteriler bin TL’ye kadar ücretsiz para çekme fırsatından yararlanabiliyor.
ING Cebimde POS, TaksitMaksit gibi öncü uygulamalar hayata geçirildi
ING Türkiye’nin 2019 yılında gösterdiği başarılı performansta yenilikçi ürün, hizmet ve uygulamaları da etkili oldu. Turuncu Ekstra programında bulunan 700 bin müşterinin yüzde 80’i Ana Bankacılık müşterisi oldu. Turuncu Ekstra ile ING Banka kartı alışveriş hacmi ise yaklaşık 2 katına ulaştı.
Toplumsal cinsiyet eşitliğine ve spora desteğini sürdürüyor
Banka 2019 yılında toplumsal cinsiyet eşitliğine, sanata ve spora desteğini artırarak sürdürdü. Kadın rol modellerin desteklenmesi ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlenmesi yolunda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliği ile ING Olimpik Kızlar projesini hayata geçiren ING Türkiye, Tokyo 2020 Olimpiyatları’na hazırlanma süreçlerinde Türkiye adına yarışmak için hazırlanan 8 kadın sporcunun resmi sponsorluğunu üstlendi. ING Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlenmesine ve kadının ekonomiye eşit katılımına verdiği destek paralelinde bir başka önemli adımı da Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile oluşturduğu ING Eşit Gelecek Fonu ile attı. 2019 yılında sanata ve spora desteğini de artırarak sürdüren ING Türkiye 2019 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çeşitli festival ve eserlerin sponsorluğunu üstlendi. “Basketbolun değişmeyen rengi” olarak Türkiye Basketbol Federasyonu’na (TBF) 2014 yılından beri süren sponsorluk desteğini 2019 yılında bir ileri aşamaya taşıyan ING Türkiye, ING Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsoru oldu. ING Türkiye, sanatın ve sporun olduğu her yerde yeni fikirlerin ve inovasyonun gelişeceğinden hareketle sanata ve spora desteğini önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedefliyor.