TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

"Güçlü bir ekonomi için eğitim ve reel sektör iş birliğinin güçlenmesi gerekiyor”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Güçlü bir ekonomi için eğitim ve reel sektör iş birliğinin güçlenmesi gerekiyor” dedi.
"Güçlü bir ekonomi için eğitim ve reel sektör iş birliğinin güçlenmesi gerekiyor”
ATO Başkanı Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ve beraberindeki heyet ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek amacıyla başlattığı “81 ilde 81 okul” projesi kapsamında ATO’nun hamiliğini üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Baran, ülke ekonomisinin güçlenmesi ve üretimde katma değerin artarak ileri teknoloji alanlarına yönelebilmesi için nitelikli meslek lisesi mezunlarına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Güçlü bir ekonomi için, eğitim ve reel sektör işbirliğinin güçlenmesi gerekiyor” dedi.
ATO olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizen Baran, gençlerin mesleki eğitime yönelmesi için çağrı yaptıklarını hatırlatarak, Liselere Geçiş Sistemi sınavlarında meslek liselerinin tercih edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı. Mesleki eğitimin istihdam odaklı ve sektörel ihtiyaçlara cevap verecek niteliğe kavuşturulması gerektiğini kaydeden Baran, “Mesleki eğitim alan öğrencilerimiz, ticaret ve sanayimizin sigortasını, ekonomimizin gelişiminin temelini oluşturuyor” dedi.

“GAZİ ÜNİVERSİTESİ’YLE BİRLİKTE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MÜKEMMELİYET MERKEZİ KURMAK ÜZERE BİR PROJEMİZ SÖZ KONUSU”
Mesleki eğitimi geliştirmek için meslek lisesi yönetici ve öğretmenlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Baran, “Gazi Üniversitesi’yle birlikte Mesleki ve Teknik Eğitim Mükemmeliyet Merkezi kurmak üzere bir projemiz söz konusu. Projemizi hayata geçirdiğimizde ilimizdeki meslek liselerinin yönetici ve öğretmenlerine yönelik eğitimler tasarlanacak ve bu merkez, mesleki eğitim alanında bir bilgi üretim merkezi işlevi görecek. Mesleki eğitime katkı sağlamayı asli görevimiz olarak görüyoruz. Amacımız, mesleki ve teknik eğitimin sosyal statüsünü güçlendirme, niteliğini artırmak, eğitim-sektör ilişkisini güçlendirerek ilimizin beşeri ve kurumsal kapasitesini geliştirmek” dedi.
ATO Başkanı Baran’a okul ziyaretinde ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Mesleki Eğitim ve Nitelikli İş Gücü Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Abidin Memili, Komisyon Başkan Yardımcısı Musa Beşparmak, Komisyon Üyeleri Mert Ünyazıcı, Ömer Sarıoğlu, Yavuz Vural, ATO 8 No’lu Bilişim Teknolojileri Meslek Komitesi Üyesi Çetin Çataloğlu eşlik etti. Ziyarete ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Soydan Tevfik Karahan ve İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül de bulundu.
(Mustafa Cenik/İHA)