TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Enuygun'dan Sevgililer Günü için seyahat rotası önerisi

- Sinop'ta Akgöl, Bodrum'da Gümüşlük, İzmir'de Seferihisar ve Sığacık, Çanakkale'de Adatepe Köyü, Bartın'da Amasra ve güneydoğuda Mardin öne çıkıyor
AA -

İSTANBUL (AA) - Seyahat sitesi Enuygun.com, 14 Şubat Sevgililer Günü için seyahat etmeyi düşünenlere rota önerisi paylaştı.

Enuygun'dan yapılan açıklamaya göre, Sevgililer Günü için henüz bir program yapmayan ya da plan yapmayı son ana bırakan çiftler keyif alacakları bir program arayışı içerisine girdi.

Enuygun.com, Sevgililer Günü için seyahat etmeyi düşünenlere romantik rotaları derledi.

Sinop’a bağlı Ayancık ilçesi içindeki Akgöl, ilçe merkezinden 42 kilometre uzakta köknar ağaçlarıyla çevrili bir göl. Akgöl, üzerine yansıyan ağaç gölgeleriyle eşsiz bir peyzaj oluşturuyor. Günübirlik gezi ve piknik için uygun olan Akgöl, romantik ve sakin bir Sevgililer Günü seyahati için ideal rotalardan biri olarak öne çıkıyor. Sinop’ta şubat ayı için iki kişilik gecelik konaklama fiyatları 600 TL’den başlıyor.

Bodrum’a çok yakın olan Gümüşlük küçük bir koy etrafında konumlanmış sevimli, sakin ve romantik bir destinasyon olarak konumlanıyor. Yazları daha hareketli ve kalabalık olan Gümüşlük'te şubat ayında doğanın dinginliğini hissederek, yan yana dizilmiş sahil restoranlarında romantik atmosferin tadını çıkarma imkanı bulunuyor. Gümüşlük’te de Sinop’ta olduğu gibi iki kişilik gecelik konaklama 600 TL’den başlıyor.

- Ege'nin sakinliği rotalarda öne çıkıyor

Sakin şehir Seferihisar, kış aylarında bir başka. Sakinliğin katlandığı bu yerde 14 Şubat’ta rahatsız eden, yoran, enerji alan dış etkenler olmaksızın dinlenebilme imkanı sunuyor. Sığacık’ın küçük balıkçı limanına nazır kafe ve restoranlarda kış güneşinin tadını çıkararak keyifli vakit geçirebilme imkanı bulunuyor.

Seferihisar’da konaklama tesisleri şubat ayında uygun fiyatlı. İki kişi bir otel odasının gecelik ücreti 430 TL’den başlıyor.

Doğası ve temiz havasıyla Sevgililer Günü için bir diğer rota olarak Adatepe öne çıkıyor. Mübadele ile terk edilen evlerin 1980’li yıllardan sonra restore edilmesiyle yeniden canlanan Adatepe Köyü’nün girişinden kısa bir patika yolu yürüyerek ulaşılan Dede Tepe’den görülebilecek Edremit Körfezi, Ayvalık Adaları ve Midilli Adası manzaraları romantik bir seyahat için iyi bir öneri olabiliyor. Adatepe’de iki kişilik bir otel odası için ödemen gereken gecelik ücret 860 TL’den başlıyor.

- Karadeniz'de Amasra, Güneydoğu Anadolu'da Mardin romantik bir 14 Şubat vadediyor

Karadeniz kıyılarının en popüler ilçelerinden biri olan Amasra, kış aylarında romantik bir seyahat için de ideal bir rota olarak öne çıkıyor. Tarihe meraklı olanların seyahati boyunca binlerce yıl öncesinin anılarını canlandıracak küçük keşifler yapma imkanı oluyor.

Roma dönemi yapımı Kemere Köprüsü üzerinden ulaşabilecek Boztepe Adası'nın güzelliğine ek olarak Amasra Kalesi ve Direkli Kaya görülebiliyor. Akşam ise sahildeki restoranlarda gün batımı izlenerek keyifli bir yemek yenilebiliyor. Amasra’da da konaklama fiyatları son derece uygun oluyor. Gecelik ve iki kişilik konaklama ücretleri 250 TL’den başlıyor.

Türkiye sınırları içerisindeki en popüler balayı rotalarından Mardin’de Sevgililer Günü de keyifli. Mardin otelleri arasından birini seçilerek, şehrin eşsiz ambiyansının tadını çıkarma imkanı bulunuyor. Mardin’de 550 TL’ye özel bir taş otelde konaklanabiliyor.