TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Dolar göstergesi 10 yılın en kötü Temmuz ayına hazırlanıyor

Dolar, önemli paralar karşısında 2010 yılından bu yana en kötü Temmuz ayı performansını kaydetmeye hazırlanıyor.
Dolar göstergesi 10 yılın en kötü Temmuz ayına hazırlanıyor
Bloomberg'de yer alan habere göre, Doları Şubat 2019'dan beri en düşük seviyeye taşıyan düşüşün devam etmek için alanı hala bulunuyor olabilir.

Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) verilerine göre varlık yöneticileri yen, euro, Kanada Doları ve İsviçre Frankı'nda net uzun pozisyonlarını artırarak Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nde (BBDXY) bu ay yüzde 3'den fazla düşüşe neden olan satış dalgasını destekledi. Gösterge endeks 2010 yılından bu yana en kötü Temmuz ayında hazırlanıyor.

Küresel dolar göstergesine karşı pozisyonlanmak için çok sayıda neden var: Çin ABD ilişkilerinin giderek kötüleşmesi, ABD'nin koronavirüs pandemisini kontrol altına almakta zorlanması, Kasım'daki ABD başkanlık seçimleriyle ilgili belirsizlik ve Fed'in politika faizini daha da düşürmek durumunda kalacağına yönelik beklentiler öne çıkıyor.

Avustralya Doları karşısında ABD Doları'nda kısa pozisyon alan hedge fonu K2 Asset Management araştırma biriminin yöneticisi George Boubouras, “ABD virüsle mücadele ederken Fed'den daha fazla teşvik geliyor. Ayrıca yaklaşan seçimin belirsizliği de var. Bunların tamamı muhtemelen dolar için negatif olacak.” dedi.

Bloomberg tarafından yapılan bir derleme, sekiz önemli para karşısında ticari olmayan net vadeli dolar kısa pozisyonların Nisan 2018'den bu yana en yüksek seviyede olduğunu gösteriyor.

Dolar Pazartesi günkü işlemlerde G – 10 paraları karşısında düştü. Japon Yeni ve Norveç Kronu yüzde 0.6 yükseldi. İsveç Kronu yüzde 0.7 yükseldi. BBDXY yüzde 0.8 azalarak 2019 başından bu yana en uzun gerileme serisi olan dört haftalık düşüşünü genişletti.
Yorum Yazın