TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gıda fiyatlarındaki artışa karşı 'kooperatif market' formülü

Gıda fiyatlarındaki artışa karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 'kooperatif market' formülü geldi. Erdoğan'ın 'Tarım Kredi’ye ait kooperatif marketler regüle edilecek. Bunların sayısının arttırılması için planlama yapılıyor' dediği belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gıda fiyatlarındaki artışa karşı 'kooperatif market' formülü
AJANSLAR - Hürriyet'ten Gizem Karakuş'un haberine göre, Erdoğan, son günlerde sebze ve meyve fiyatlarındaki artışla ilgili devreye girdi. Yapılan son toplantılarda Erdoğan’ın, “Tarım Kredi’ye ait kooperatif marketler regüle edilecek. Bunların sayısının arttırılması için planlama yapılıyor” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın ayrıca perakende yasası ile küçük esnaf korunurken, zincir marketler için de düzenleme yapılmasının hedeflendiği bilgisini verdiği öğrenildi.

Erdoğan’ın, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın marketlerdeki rekabeti dengelemek için çalışma yaptığını ifade ederek, çoklu zincir marketlerin hem küçük marketleri, hem de vatandaşı etkilediğini söylediği ifade edildi. Erdoğan’ın çoklu zincir marketlerin fiyatlar konusunda belirleyici duruma gelmesinin önüne geçileceğini, ayrıca perakende yasasıyla ilgili çalışmada zincir marketlerde yapılacak düzenleme ile küçük esnafın ve vatandaşın korunacağını belirttiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, toplantılarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına Anayasa çalışmasının iyi anlatılması yönünde talimat verdi. Yeni anayasanın “sivil” ve “devrim” niteliğinde olacağına vurgu yapan Erdoğan’ın önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaların seyrine göre hareket edileceği konusunda değerlendirmeler yaptığı belirtildi. Kongrelerle ilgili son durumun da gündeme geldiği toplantılarda, AK Parti’nin 7’nci Olağan Büyük Kongresi’nin nisan ayında yapılmasının planlandığı ifade edildi.
Yorum Yazın