TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Citi trader performansı ve iyimser kredi görünümü ile kârını artırdı

Citi, üçüncü çeyrekte kârını tahvil traderlarının performansı ve kredi maliyetlerindeki istikrara ilişkin iyimser görünüm ile artırdı.
Citi trader performansı ve iyimser kredi görünümü ile kârını artırdı
Bloomberg'de yer alan habere göre, Citigroup Inc., tahvil alım satım işlemlerinden yüksek bir kazanç sağlamasının ardından pandemi döneminin en güçlü çeyreklik kârını açıkladı.

Sabit getirili menkul kıymetlere, Döviz ve emtiaya odaklanan traderlar sekiz yılın en güçlü üçüncü çeyreğini kaydetti. Şirket kredi kayıpları için analist tahminlerine kıyasla 1.5 milyar dolar daha az karşılık ayırdı.

Alım satım işlemlerindeki yükseliş, Wall Street bankalarına pandemi boyunca destek veren müşteri faaliyetlerindeki artıştan kaynaklanmakla birlikte Citigroup'un kredi kayıpları için ayırdığı karşılıklar da bir değişimi işaret ediyor. Sorunlu krediler için yılın ilk yarısında neredeyse 15 milyar dolar ayıran banka, üçüncü çeyrekte sadece 2.26 milyar dolar ayırarak neredeyse bir önceki yılın rakamlarına geri döndü.

Citi'nin CEO'su Michael Corbat, Salı günkü açıklamasında "Kredi maliyetleri istikrara kavuştu. Genel olarak biz Kovid-19 pandemisinin etkilerini oldukça iyi bir şekilde yönetmeye devam ediyoruz." dedi.

Bankanın tahvil traderlarının geliri bir önceki yıla göre yüzde 18 artarak 3.79 milyar dolara yükseldi. Hisse senedi traderlarının geliri yüzde 15 artışla 875 milyon dolara çıktı. Her ikisi de analist tahminlerini aştı.

Citigroup'un hisse senetleri New York'taki işlemlerde yüzde 2.1 yükselişle 46.84 dolara geldi.
Yorum Yazın