TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Buffet destekli Snowflake hisselerinin değeri bir günde ikiye katlandı

Warren Buffet'ın desteklediği Snowflake'in hisseleri ilk işlem gününde halka arz fiyatının neredeyse iki katına ulaştı.
Buffet destekli Snowflake hisselerinin değeri bir günde ikiye katlandı
Bloomberg'de yer alan habere göre, Snowflake’in hisseleri, şirketin ABD’de yılın en büyük halka arzından 3 milyar dolardan fazla topladıktan sonra, Çarşamba günü New York Borsasındaki başlangıcında iki katından daha fazla arttı.

Snowflake’in hisseleri özel piyasa açılışındaki bu hareket, düşük faiz oranlarının yatırımcıları hisse piyasasına yöneltmesiyle, yeni hisselere karşı olan iştahı göstermiş oldu.

Piyasa şirketin kayıplarını göz ardı ederek, uzaktan çalışma kültürünün giderek yaygınlaşmasıyla hızlı bir şekilde artış gösteren veri paylaşımı ve bulut sistemlerinin geleceğine odaklandı.

Snowflake hisseleri Çarşamba günü hisse başına 245 dolardan işlem görmeye başladı. Bu neredeyse 120 dolar olan halka arz fiyatının iki katından fazla ve hisse %111 artışla 253.93 dolara ulaşarak 70 milyar dolar değerin üzerinde kapandı.

Snowflake CEO’su Frank Slootman bir röportajda, “Bu sadece bir gün. Herşey zaman geçtikçe daha da yerli yerine oturacak” dedi.

ABD’de en az 10 milyar dolar piyasa sermayesiyle işlem gören şirketler arasında yalnızca üç şirket Snowflake’in 2020 gelir performansından daha iyi durumda. Bunlar da Nikola Corp, Liberty Broadband ve Immunomedics.
Yorum Yazın