TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

BlackRock: Yatırımcılar düşük faiz ortamında riskini artırıyor

BlackRock'ın kurumlar grubu küresel yöneticisi yatırımcıların düşük faizli bir dünyada getiri arayışıyla daha fazla risk aldığını söyledi.
BlackRock: Yatırımcılar düşük faiz ortamında riskini artırıyor
BlackRock Inc.'e göre düşük veya negatif küresel faiz beklentisi fon yöneticilerini daha az deneyim sahibi olabildikleri riskli varlıklara yönelmeye zorluyor.

Londra'da BlackRock'ın kurumlar grubu küresel yöneticisi Isabelle Mateos y Lago, "Bu, yatırımcıların getiri ve istikrar için güvenli varlıkların ötesine bakacağı, devam edecek olan bir trend. Bu, yüksek faizli tahvillerde olduğu gibi likit olmayan ve alternatif yatırımlara dönüş anlamına geliyor." dedi.

Küresel negatif tahvil stoku 16.3 trilyon dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. Bloomberg'in bir endeksine göre Mart ortasında bu rakam sadece 7.7 trilyon dolar seviyesindeydi.

Mateos y Lago, Bloomberg TV'de yaptığı değerlendirmede "Portföy oluşturmak tamamen sil baştan başlıyor çünkü insanlar düşük faizler ile çok uzun bir zaman karşı karşıya kalacağımızı anlıyorlar. Varlık sahipleri hedefleri doğrultusunda getiri faiz ve getiri elde etmeye çalışıyor. Bu nedenle sermaye, ona çok ihtiyaç duyan gelişen piyasalara geri gidiyor. Ayrıca para, şirket tahvili piyasalarına da gidiyor." dedi.

Mateos y Lago, sözlerini "Kapanmadan çok fazla faydalanan teknoloji hisselerinde daha az iyi performans görebilirsiniz. İnsanlar küçük sermayeli, döngüsel, reflasyon ile büyüme döneminde iyi performans gösteren şirketlere ısınıyor." diye sürdürdü.
Yorum Yazın