TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Balığın kulağına kar suyu kaçtı

Ordu’nun 2 gündür etkili olan sağanak yağış ve denizlerdeki fırtına dolayısı ile az miktarda avlanan balık fiyatları yükseldi, tezgahlarda ise havuz balıkları çoğunluk gösterdi.
Balığın kulağına kar suyu kaçtı
Ordu’nun yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, sahil kesimlerinde sağanak olarak etkisini gösteriyor. Denizlerde olumsuz hava şartları nedeniyle balığın az avlanması, tezgahlardaki fiyatlara da yansıdı. Geçtiğimiz günlerde 20 liradan satılan mezgit 35-40 liraya yükselirken, hamsi ve istavrit ise tezgahlarda yerini alamadı. Havuz balıklarının çoğunluk gösterdiği tezgahlarda, Ege taraflarında avlanan balıklar da yer alıyor.

“FİYATLAR UÇUK OLDUĞU İÇİN TALEP YOK”
Ordulu balıkçı Aydın Ceylan, olumsuz hava şartları nedeniyle az miktarda avlanan balık fiyatlarının, neredeyse iki katına yükseldiğini söyledi. Fiyatların yüksek olmasına bağlı olarak satışların da düştüğünü aktaran Ceylan, “Şuan avcılık çok az ve ak miktarda kayık denize açılıyor. Buna rağmen havuz balıkları devamlı olarak var. Ege taraflarından da uskumru ve kupes var. İstavrit ve hamsi yok, yine bazı çeşitlerimiz de yok. Fiyatlar uçuk. Hava muhalefeti nedeniyle 20 liraya sattığımız mezgit 35-40 lira, 30-35 liraya sattığımız barbun 50 lira zaten tezgahlarda fazla da bir balık yok. Uskumru ve kupes Ege taraflarında bol çıkıyor, 20-25 lira. Şuanda fiyatlar uçuk olduğu için talep de az. Şuanda zaten hamsinin de son zamanları. Bu zamanlarda hamsi bitiyor. Az miktarda var ama denk gelirse tutuluyor. Şuan tezgahlarda fiyatlar bir buçuk katını geçti” dedi.
(Selim Kuşcu /İHA)