TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Trump: 'Üretim patlaması değil, saldırı'

ABD Başkanı Donald Trump, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamayla ilgili, 'Bu, korkunç bir saldırı gibi görünüyor' dedi.
Trump: 'Üretim patlaması değil, saldırı'
AJANSLAR - Trump'da Beyaz Saray’daki basın toplantısına Lübnan’daki saldırıya ilişkin açıklama ile başlayarak, “ABD, Lübnan halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Beyrut’taki patlamada, birçok insanın yaşamını yitirdiği, birçok kişinin de yaralandığı bildiriliyor” ifadesini kullandı.

Lübnan ile yakın ilişkileri olduğunun altını çizen Trump, “Biz yardım için burada olacağız. Bu, korkunç bir saldırı gibi görünüyor” dedi.

Trump, bir gazetecinin olayı neden “saldırı” olarak nitelendirdiğini sorması üzerine, “Generallerimizin bazıları ile görüştüm. Bunun bir saldırı olduğunu düşünüyor gibilerdi. Bu bir tür üretim patlaması falan değildi” yanıtını verdi.



135’ten fazla kişi hayatını kaybetti
Gelen bilgiye göre başkent Beyrut'ta Çarşamba günü meydana gelen patlamada 135'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yaralı sayısı ise 5 binden fazla.

Kayıp 15 milyar dolar
Beyrut'un büyük bölümünde yıkıma neden olan patlama ile ilgili kentin Valisi Marvan Abboud, kayıpların maddi karşılığının toplam 10 ila 15 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.
Yorum Yazın