TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Trump, Süleymani'ye çok ağır küfür etti

ABD ve İran arasındaki gerilimde taraflardan tansiyonu yükseltecek açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Bir mitingde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, suikasta uğrayan İranlı General Süleymani için ağza alınmayacak ifadeler kullandı.
Trump, Süleymani'ye çok ağır küfür etti
ABD’de bu yıl yapılacak başkanlık seçimleri için çalışmalarını sürdüren Başkan Donald Trump, Milwaukee’de bir miting düzenledi. Son haftalara damga vuran İran gerilimine değinmeden geçmeyen Trump, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Kendisinin verdiği emirle öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye hakaretler yağdıran Trump, “O yol kenarı bombalarının kralıydı. Yapmaktan hoşlandığı şey buydu. Bu o….. ç….. yüzünden çok sayıda insanın kolları ve bacakları yok.” dedi.

Elçilik baskını fitilini ateşlemişti

ABD’nin Bağdat’taki Büyükelçilik binasının basılmasıyla fitilin ateşlendiği gerilim sonrası, Kasım Süleymani düzenlenen drone saldırısıyla öldürülmüştü.
Süleymani’nin yanı sıra Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in de aralarında bulunduğu 9 kişi daha aynı saldırıda hayatını kaybetti.
İran ise Süleymani suikastına misilleme olarak ABD’nin Irak’taki iki üssüne füze saldırısı düzenlemişti.
 
Yorum Yazın