TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Suga: DSÖ'nün reform sürecinde iş birliğine hazırız

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, COVID-19 ile mücadelede eleştirilen Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) yönelik 'gözden geçirilme ve reform sürecinde' ülkesinin iş birliğine hazır olduğunu söyledi.
Suga: DSÖ'nün reform sürecinde iş birliğine hazırız
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu COVID-19 Zirvesi'ne video mesajla katılan Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, salgınla mücadelede uluslararası toplumun dayanışma halinde iş birliği yapması gerektiğini belirtti.

"Bu mücadelede bölünmüş değil, birleşmiş bir dünyayı hayata geçirmeliyiz" diyen Suga, virüsün ilk yayılma sürecinde eleştirilere maruz kalan DSÖ’ye yönelik, "Japonya, sadece bu krizi yenerken değil, gelecek krizlere daha iyi hazırlık açısından, gözden geçirilme ve reform sürecinde iş birliğine hazır" dedi.

Suga, ülkesini etkisi altına alabilecek olası COVID-19 dalgalarına rağmen, ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın düzenlenmesine yönelik kararlılığını vurguladı.

Turnuvayı düzenlemenin, "COVID-19'u mağlup etmiş olmanın insanlığa delili" olacağını belirten Suga, "Tokyo Olimpiyatları'nı güvenli bir şekilde organize edebilmek için tüm yolları denemeye devam edeceğiz" dedi.
Yorum Yazın