TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Rusya: Saldırı sonucu YPG kontrolündeki cezaevinden teröristler kaçtı

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Haseke’de YPG kontrolündeki cezaevine düzenlenen saldırı sonucu, cezaevinde tutulan teröristlerin kaçmayı başardığını belirtti.
Rusya: Saldırı sonucu YPG kontrolündeki cezaevinden teröristler kaçtı
AJANSLAR - Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Oleg Juravlyov, bugünkü basın brifingde, “Elde edilen bilgiye göre, Haseke şehrinde Kürt oluşumların kontrolündeki cezaevine saldırı sonucu, terör faaliyetlerine karışan belirsiz sayıdaki kişi bu cezaevinden kaçmayı başardı” açıklamasında bulundu.

Cezaevinden kaçan militanları etkisiz hale getirme operasyonuna ABD savaş uçaklarının katıldığını belirten Juravlyov, “Savaş uçaklarının kullanımı, kentsel altyapının tahribatına ve sivil kayıplara yol açması kuvvetle muhtemel” diye ekledi.

Juravlyov, 'Suriye’nin kuzeydoğusundaki özerk idarenin' yönetimine, Suriye’nin meşru hükümetiyle çatışmadan vazgeçme ve sivillerle kamu kurumlarının güvenliğini sağlama çağrısında bulundu.

Ankara, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG'nin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, YPG/DSG'ye silah verilmesine de sert şekilde karşı çıkıyor.
Yorum Yazın