TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Putin, 'Türkiye ve ABD ile ticaret hacmimiz aynı seviyede'

Türkiye'yle Rusya arasındaki ticaret hacminin 25 milyar dolar olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD gibi bir ekonomiyle de aynı ticaret hacminin bulunduğunu ve bunun elbette az olduğunu ifade etti.
Putin, 'Türkiye ve ABD ile ticaret hacmimiz aynı seviyede'
VTB Capital bankasının düzenlediği ‘Rusya Çağırıyor’ yatırım forumunda konuşan Vladimir Putin, ABD'yle ilişkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rusya ve ABD'nin birçok ortak çıkarı bulunduğunu ve iki ülkenin terörle mücadele alanında da işbirliği yaptığını kaydeden Putin, "ABD büyük bir ülke. ABD'ye her zaman saygıyla yaklaştık ve yaklaşıyoruz. Ülkeler pozitif bir geçmişe sahip ve iki dünya savaşında müttefiklerdi" dedi.

'Obama döneminde 20 milyar dolara düştü'

ABD'yle hem teknoloji hem de ekonomi alanında işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Putin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkan Barack Obama döneminde ikili ticaret hacmi 20 milyar dolara kadar düştü. Donald Trump'ın görev süresinin ilk iki yılında 25 milyar dolara kadar yükseldi. Bu çok mu yoksa az mı? Türkiye'yle 25 milyar dolarlık ticaret hacmine sahibiz, ABD gibi bir ekonomiyle de 25 milyar dolar. Bu elbette az."

Rus lider, Rusya ve ABD'nin her şeye rağmen büyük nükleer güçler olduğunu ve bu faktörün görmezden gelinemeyeceğini de belirtti.

'İşbirliğine ABD hazır olduğu kadar hazırız'

"Terörle mücadelede işbirliğimiz değişkenlik gösteriyor ancak her şeye rağmen işbirliği yapıyoruz. En azından Suriye'de operasyonel seviyede işbirliği söz konusu" diye devam eden Putin, organize suçla mücadele ve çevre koruma alanında da işbirliği olduğunu söyledi. Putin, iki ülkenin ortak çalışma yapması için birçok alan bulunduğunu ve Rusya'nın bu alanlarda işbirliğine ABD'nin hazır olduğu kadar hazır olduğunu sözlerine ekledi.
Yorum Yazın