TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Putin: Hidrokarbon piyasasındaki küresel histeri alternatif enerjilere geçiş yapılarak çözülebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hidrokarbon piyasasındaki küresel histeriye alternatif enerji kaynaklarına geçiş yapılarak çözüm bulunabileceğini söyledi.
Putin: Hidrokarbon piyasasındaki küresel histeri alternatif enerjilere geçiş yapılarak çözülebilir
Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava şartları nedeniyle enerjide benzeri görülmemiş tüketim seviyelerine ulaşılırken, sektörde arz talep dengesizliğine yol açan bu durum fiyatların hızlı yükselişini tetikledi. Kabine üyeleriyle bir toplantı yapan Rusya lideri Putin, bu konudaki görüşlerini paylaştı.

Enerji alanında yaşanan değişimlerin iklim değişikliği gündeminden kaynaklandığına dikkat çeken Putin, sektörde dengesizlik oluşmasından kaçınmak için bu değişimlerin kademeli olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

'Avrupa'da neler olduğunu görüyorsunuz'
Putin, "Petrol, gaz ve kömür sektörünün sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi gerektiğini de unutmamalıyız. Avrupa'da neler olduğunu görüyorsunuz, piyasalarda histeri ve bir tür karışıklık var. Neden? Çünkü kimse buna ciddiyetle yaklaşmıyor. Birileri iklim değişikliği sorunları hakkında spekülasyon yapıyor, birileri birtakım şeylere az değer biçiyor, kimisi de madencilik sektörlerine yatırımları azaltmaya başlıyor" dedi.
Yorum Yazın