TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Nükleer felaket sonrası toparlanan Fukuşima, 'Yeniden İnşa Oyunları'na ev sahipliği yapacak

Gelecek yaz düzenlenecek Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları, 2011'deki nükleer felaket, deprem ve tsunami nedeniyle büyük hasar gören Fukuşima bölgesini anmak için fırsat olarak değerlendirilecek.
Nükleer felaket sonrası toparlanan Fukuşima, 'Yeniden İnşa Oyunları'na ev sahipliği yapacak
Euronews'de yer alan habere göre, Olimpiyat Meşalesi koşusu, Fukuşima Ulusal Eğitim Merkezi J-Village’dan başlayacak. Bu spor kompleksi güçlü bir iyileşme sembolü çünkü bugünkü yeşil futbol ve rugby sahaları, nükleer kaza sonrası itfaiyeciler ve Öz Savunma Kuvvetleri tarafından bir üs olarak kullanıldı.

Bu kış, geçmiş yıllardaki canlandırma çabaları hakkında daha fazlasını öğrenmek için Fukuşima’yı ziyaret ettik. Bölgedeki oyunların öncesinde heyecan giderek artıyor.

Bölgede Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları "Yeniden İnşa Oyunları" olarak adlandırılıyor.

Zor birkaç yılın ardından, yerel halk sonunda hayattan yeniden zevk almaya başladı, örneğin Fukuşima, Olimpiyat Meşalesi'ni taşımak için aday oldu.

Bir diğer iyi haberse, bölge için önemli bir faaliyet olan balıkçılığın yeniden toparlanması oldu.

Yıllarca süren kısıtlamalar sonrası, Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali’ne 50 kilometre uzaklıktaki Soma limanında, balık kasaları dolu.

Tarım da doğru yönde ilerliyor. 2011 öncesi Fukuşima bölgesi, Japonya’nın başlıca pirinç üreticilerinden biriydi. “Meyve Krallığı” adı verilen bölge, Japonya genelinde aynı zamanda çok tatlı şeftali üretimiyle de biliniyordu.

Temizleme çabaları sayesinde birçok yerel gıdanın ihracatına, bazı ülkeler ve özellikle Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’yle Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafından oluşturulan bir ekip tarafından artık izin veriliyor.

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları, nihayet geleceğe yüzünü dönen bir bölge için bir hoş geldin desteği olacak.
Yorum Yazın