TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Moskova'daki bir halk merkezinde silahlı saldırı: 2 ölü, 3 yaralı

Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, şehrin güneydoğusundaki Ryazanskiy Çok Amaçlı Halk Merkezi'nde kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateş açıldığını ve olay sonucunda 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını duyurdu.
Moskova'daki bir halk merkezinde silahlı saldırı: 2 ölü, 3 yaralı
AJANSLAR - Twitter hesabından açıklama yapan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, "Ryazanskiy Çok Amaçlı Halk Merkezi'nde bir trajedi yaşandı. Kimliği belirsiz bir kişinin ateş açması sonucu 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Katil yakalandı" dedi.

Doktorların yaralılar için elinde geleni yaptığını kaydeden Sobyanin, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Rusya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İrina Volk, ateşi açan kişinin 45 yaşındaki bir Moskovalı olduğunu belirtti. Yaralılar arasında 10 yaşında bir kız çocuğu da var. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Rusya Soruşturma Komitesi Moskova Genel Müdürlüğü Sözcüsü Yuliya İvanova, saldırganın halk merkezine girdikten sonra ateş açtığını, bir çalışan ile ziyaretçileri vurduğunu anlattı.

İvanova, saldırının hangi saikle gerçekleştirdiğinin henüz netleştirilmediğini söylerken Rus basınına konuşan bir görgü tanığına göre olay, saldırganın maske giymeyi reddetmesi nedeniyle güvenlik görevlisinin onu dışarıya çıkarmak istemesi üzerine yaşandı.
Yorum Yazın