TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Lavrov'dan açıklama 'Türkiye, operasyonu sürdüreceğini söylemedi'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ankara'dan Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyona devam edileceğine ilişkin bir açıklama gelmediğini söyledi. Lavrov, SDG'nin de bölgeden çekilme sürecinin sonlandırılacağını belirtti.
Lavrov'dan açıklama 'Türkiye, operasyonu sürdüreceğini söylemedi'
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya’nın mutabakata uymadığı yönündeki açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rus haber ajansı TASS'a göre Lavrov, Çavuşoğlu’nun Rusya’nın Türkiye’yle varılan mutabakatın yükümlülüklerini yerine getirmediğine yönelik sözlerinin “bir yanlış anlaşılma olduğunu” söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Dün Türkiye hükümet üyeleri ve elçimiz iletişime geçti ve (hükümet), temsilcimize bunun bir yanlış anlaşılma olduğunun ve Ankara’da hiç kimsenin Rusya’nın üzerine düşeni yaptığını sorgulamadığının teminatını verdi” diye konuştu.

“Operasyon devam etmeyecek”

Ankara'nın Suriye'de operasyona devam edeceğine ilişkin bir açıklamasının da bulunmadığını belirten Lavrov, “Ne mevkidaşım ve dostum Sayın Çavuşoğlu ne de (İbrahim) Kalın, Barış Pınarı Operasyonu’nun sürdürüleceğini söylemiştir” ifadelerini kullandı.

“SDG bölgeden çekiliyor”

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) silahlı birliklerinin bölgeden çekildiğinin altını çizen Lavrov, “Geriye bazı küçük bölgeler kalsa da bu sürecin sonuçlandırılacağını” söyledi. Rus Dışişleri Bakanı, “10 kilometrelik derinlikte düzenli bir biçimde gerçekleştirilen ortak devriyelerin sürecin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan arasında varılan Soçi Mutabakatı’na uygun bir şekilde ilerlediğinin kanıtı olduğunu” belirtti.
Yorum Yazın