TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Kenya'da saldırı: 1 ABD askeri ve 2 Pentagon personeli öldü!

El Şebab örgütü Kenya'da ABD askerlerine ve otele saldırdı.
Kenya'da saldırı: 1 ABD askeri ve 2 Pentagon personeli öldü!
Mücahit Ak - ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), IŞİD'e biat eden El Şebab'ın Kenya'daki Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu Manda Körfezi Askeri Üssüne düzenlediği silahlı saldırıda 1 Amerikan askeri ile 2 Pentagon'a bağlı sözleşmeli personelin öldüğünü ve 2 Pentagon çalışanının yaralandığını bildirdi.

Kenya'da otele saldırı

Kenya Devlet Başkanı: Otel saldırısında şu ana kadar 14 masum canı kaybettik
AFRICOM'dan yapılan yazılı açıklamada, "Doğu Afrika'da El Kaide'nin bir kolu olan El Şebab'ın gün içinde Manda Körfezi'ndeki Kenya Savunma Güçleri Askeri Üssüne düzenlediği saldırıda 1 Amerikan askeri ve 2 Savunma Bakanlığı sözleşmeli personeli hayatını kaybetti. Ayrıca 2 Savunma Bakanlığı çalışanı da yaralandı." ifadesi kullanıldı.i.
Açıklamada, üsse topçu atışının yanı sıra küçük silahlarla da saldırı düzenlediği bilgisi paylaşıldı.

Yaraların durumunun iyi olduğu ve bölgeden tahliye edildikleri kaydedildi. Saldırıda ayrıca, sivil işletmecilere ait 6 uçağın da hasar gördüğü ifade edildi.

Gün içerisinde ABD güçlerinden yapılan önceki açıklamalarda, hem Kenya hem ABD güçlerince kullanılan bir askeri üsse yönelik gerçekleştirilen saldırıda Somali merkezli Şebab örgütünün 4 mensubunun öldürüldüğü belirtilmişti.
Yorum Yazın