TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İzlanda’da patlayan volkanın önünde voleybol maçı

İzlanda’da bir grup vatandaş, İzlanda’nın Reykjanes Yarımadasında bulunan Fagradals Yanardağı’nın harekete geçtiği sırada yanardağın önünde toplanarak voleybol oynadı.
İzlanda’da patlayan volkanın önünde voleybol maçı
İzlanda’nın başkenti Reykjavik’in yakınlarındaki Reykjanes Yarımadasında bulunan Fagradals Yanardağı 6 bin yıl aranın ardından faaliyete geçmişti. Yanardağ, ilk patlamanın ardından lav püskürtmeye başlarken, lavlar birkaç saat içinde 1 kilometrekarelik alanı kaplamıştı. İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Herkesin yanardağdan uzak durmasını ve güvende olmasını istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
Başbakan Jakobsdottir’in açıklamasının ardından İzlanda’da bir grup vatandaş, volkanik patlamaların gerçekleştiği Fagradals Yanardağı’nın önünde voleybol oynadı. Grubun yaptığı tehlikeli voleybol maçına ait görüntüleri ise sosyal medyada gündem oldu. Fagradals’ın lav fışkırttığı sırada voleybol oynayan grubu kaydeden Rut Einarsdottir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bizler sadece Fagradals Yanardağı patlarken içimizden geldiği gibi voleybol oynayan insanlarız" ifadelerini kullandı. Einarsdottir’in tehlikeli voleybol maçına ait paylaşımı ise sosyal medyada 1 milyondan fazla kullanıcı tarafından görüntülendi.
(Serkan Bayar/İHA)