TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Irak Sağlık Bakanlığından Covid-19 uyarısı: 'Tehlike çanları'

Irak Sağlık Bakanlığı, son aylarda ülkede yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınındaki artışın nedeninin vatandaşların sağlık kurallarına uymamasından kaynaklandığını belirterek, vakalardaki artışları 'tehlike çanları' olarak nitelendirdi.
Irak Sağlık Bakanlığından Covid-19 uyarısı: 'Tehlike çanları'
AJANSLAR - Irak Sağlık Bakan Yardımcısı Hazim el-Cümeyli yaptığı açıklamada, ülkede yeni tip korona virüs salgınındaki vaka sayısında yaşanan artışı "tehlike çanları" olarak nitelendirdi. Bir gün içinde tespit edilen 3 bin 346 vakayla en yüksek korona virüs vaka sayısının dün kaydedildiği ülkede bu durumun vatandaşların kurallara uymamasından kaynaklandığını belirten el-Cümeyli, "Vatandaşların sağlık kurallarını hiçe sayması, ülkede vakaların artmasına neden olacağı uyarısında daha önce bulunmuştuk" ifadelerini kullandı. El-Cümeyli, "Ölüm oranı azalmasına rağmen vaka sayısının daha da düşmesi bekleniyordu. Ancak beklenmedik bir durum yaşanıyor" dedi.
Sağlık kurallarını ihlal edenlere caydırıcı cezaların uygulanmasını isteyen Bakan Yardımcısı el-Cümeyli, "Güvenlik görevlileri üzerine düşen görevi yapıyor, ancak kuralları ihlal edenlerin hakkında yasal işlemler yapılmıyor. Bu yüzden ihlalde bulunanların ağır bir şeklide cezalandırılmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Toplam 124 bin 609 korona virüs vakasının tespit edildiği Irak’ta 4 bin 741 kişi hayatını kaybederken, 87 bin 434 kişi ise virüsü yenerek sağlığına kavuştu.
Yorum Yazın