TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

İngiltere ve Hollanda'da terör

İngiltere'nin başkenti Londra'da, kentin merkezindeki London Bridge'de bıçaklı saldırı düzenlendi. İki kişinin hayatını kaybettiği ve terör saldırısı olarak açıklanan olayın ardından benzer bir saldırı haberi de Hollanda'dan geldi.
İngiltere ve Hollanda'da terör
Hollanda'nın Lahey eyaletinde bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda çok sayıda yaralı var.

Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan bir alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı düzenlendi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralanırken, saldırgan çok sayıda polisin olmasına rağmen olay yerinden kaçtı.

Olay, Hollanda’nın Lahey kenti Grote Markt Meydanı’nda meydana geldi. Alışveriş gecesi nedeniyle çok kalabalık olan bir mağazada bir kişi bıçaklı saldırı düzenledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerinde gelen emniyet güçleri yaptıkları açıklamada bıçaklı saldırıda 3 kişinin yaralandığını açıkladı. Sağlık ekipleri yaralılara müdahale ettikten sonra hastaneye sevk etti.

Açıklamada, açık tenli, 45-50 yaşlarındaki saldırganın polis tarafından arandığı ifade edildi.

Saldırgan ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı kentte polis geniş çaplı inceleme başlattı.

Öte yandan bugün İngiltere'nin başkenti Londra'da bıçaklı terör saldırısı meydana geldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da sıcak bir gelişme yaşandı. Londra Köprüsü'nde silah sesleri duyuldu. Londra Polisi de yaptığı açıklamada, "Olay terör saldırısı. Olay yerinde vurulan bir erkek şüpheli öldü" açıklamasını yaptı.

Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu olaya müdahale için ekiplerin yönlendirildiği duyuruldu.

Köprü trafiğe kapatılırken, çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.

İngiliz basınının son dakika gelişmesi olarak duyurduğu silah seslerinin ardından, sosyal medyada da köprüden birçok kare paylaşıldı.

Paylaşılan karelerde çok sayıda polis arabası dikkat çekerken, bir kamyonun etrafının sarıldığı görülüyor.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, bıçaklı bir saldırganın birden fazla kişiyi yaraladığı, polisin ise zanlıyı etkisiz hale getirdiği belirtiliyor.
Yorum Yazın