TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Fransa'da Cumhurbaşkanı adayı Zemmou’a ırkçı sözlerinden dolayı 10 bin euro para cezası

Fransa'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour, göçmen çocuklarla ilgili "hırsız, katil, tecavüzcü" ifadelerini kullandığı için 10 bin euro para cezasına çarptırıldı.
Fransa'da Cumhurbaşkanı adayı Zemmou’a ırkçı sözlerinden dolayı 10 bin euro para cezası
İHA - Fransa’nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour’un göçmen çocuklar için kullandığı ırkçı ve çirkin ifadelerin ardından para cezası verildi. Paris Ceza Mahkemesi, aşırı sağcı Zemmour’a nefrete teşvik ve göçmenleri alenen aşağılamak suçlarından 10 bin euro para cezası verdi.

Zemmour’un Avukatı Olivier Pardo ise, mahkemenin verdiği karara itiraz edeceklerini açıkladı. Zemmour ile birlikte yargılanan CNews Yayın Yönetmeni Jean-Christophe Thiery’e ise göçmenlere karşı kamu nefretini kışkırtmak suçundan 3 bin euro para cezası verildi.

Zemmour, 29 Eylül 2020'de CNews televizyon kanalına çıkarak göçmen çocuklarla ilgili "hırsız, tecavüzcü, katil" ifadelerini kullanarak, "Onların burada yapacak bir şeyleri yok, onlar hırsızlar, katiller, tecavüzcüler, hepsi bu, kovulmaları ve gelmemeleri gerekiyor" demişti.

Zemmour, 15 kez yargılandı, 2 kez ceza aldı
Zemmour, daha önce de ırkçı davranışları ve nefret söylemleri nedeniyle 15 defa yargılanmış 2 defa ceza almıştı. Şubat 2011’de ırkçı davranışları ve nefrete tahrikten suçlarından bin euro para cezasına, Haziran 2017'de ise Müslümanlara karşı şiddet ve damgalayıcı ifadeler kullanması nedeniyle de 5 bin euro para cezasına çarptırılmıştı
Yorum Yazın