TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Fiona Kasırgası, kategori 4 seviyesine çıkabilir

ABD’li yetkililer şu ana kadar Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti ile Turks ve Caicos Adaları’nı vuran Fiona Kasırgası’nın güçlenmeye devam ederek kategori 4 kasırga seviyesine ulaşacağını açıkladı.
Fiona Kasırgası, kategori 4 seviyesine çıkabilir
Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti ile Turks ve Caicos Adaları’nı vuran Fiona Kasırgası, şiddetini artırmaya devam ediyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) tarafından yapılan açıklamada, kategori 3 kasırga seviyesinde Karayipler’deki Turks ve Caicos Adaları’nda karaya ulaşan ve saatte 185 kilometre hızla esen sert rüzgarlar ve şiddetli yağışlar ile etkili olan Fiona Kasırgası’nın önümüzdeki birkaç gün içinde şiddetini artırarak kategori 4 kasırga seviyesine çıkmasının beklendiği ifade edildi.
Can kaybı artıyor
Fiona Kasırgası geçtiğimiz Pazar günü kategori 1 kasırga seviyesinde Porto Riko’da karaya vurarak ülke genelinde sel ve toprak kaymalarının yanı sıra elektrik ve su kesintilerine neden oldu. Ardından kuzeybatı yönünde ilerlemeye devam eden kasırga, dün Dominik Cumhuriyeti’nde karaya ulaşarak fırtına ve yoğun yağışlarla etkili oldu. Kasırga, Dominik Cumhuriyeti’nde de sel, toprak kaymaları ve elektrik kesintilerine yol açarken, felakette can kaybının 3’e yükseldiği ve en az 12 bin 500 kişinin evlerinden tahliye edildiği bildirildi.
FİONA, ATLAS OKYANUSU’NDA BU YILIN EN BÜYÜK KASIRGASI
Şiddeti sebebiyle “Majör Kasırga” olarak kabul edilen ve bu yıl içinde Atlas Okyanusu’nda meydana gelen en güçlü kasırga olan Fiona’nın bir süre daha kuzeybatı yönünde ilerledikten sonra kuzeydoğuya yönelerek Bahamalar ve Bermuda’da da etkili olacağı belirtiliyor. Kasırganın Cuma gününden itibaren gücünü kaybederek fırtına seviyesine düşeceği, Cumartesi ve Pazar günü de Kanada topraklarında etkili olacağı tahmin ediliyor.
(Saim Sevinç/İHA)