TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Financial Times: 'Erdoğan düşmanca söylemini tırmandırıyor'

Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde artan gerginliğe ilişkin bir makaleye yer veren Financial Times gazetesi, 'Erdoğan düşmanca söylemini tırmandırıyor' değerlendirmesinde bulundu. Makalede, 'Gelecek yılki zorlu seçimler öncesi milliyetçi seçmene kur yapan Türkiye'nin cumhurbaşkanı, bu ayın başlarında Yunanistan'ı, 'bir gece aniden gelebilecekleri' konusunda uyarmıştı' denildi.
Financial Times: 'Erdoğan düşmanca söylemini tırmandırıyor'
AA - İngiliz Financial Times gazetesinde, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde tırmanan gerginlikle ilgili bir makaleye yer verildi.

''NATO müttefikleri tarihi meseleler üzerinde çatışırken Erdoğan düşmanca söylemini tırmandırıyor'' spotuyla verilen makalede, "Gelecek yılki zorlu seçimler öncesi milliyetçi seçmene kur yapan Türkiye'nin cumhurbaşkanı, bu ayın başlarında Yunanistan'ı, 'bir gece aniden gelebilecekleri' konusunda uyarmıştı" denildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, makalede özetle şu ifadeler kullanıldı:

"Erdoğan, NATO üyesi olan komşusunu işgal etmek için bir dizi ince örtülü tehditte bulunurken, tarihi düşmanlar arasındaki ilişkiler son aylarda on yılların en kötü seviyesine ulaştı."

"Bu sert söylem, sınırlı da olsa doğrudan askeri çatışma tehdidini artırdı ve NATO'nun Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından birleşik bir cephe oluşturmaya çalıştığı bir zamanda alarma neden oldu."

"Gelecek yılki zorlu seçimler öncesi milliyetçi seçmene kur yapan Türkiye'nin cumhurbaşkanı, bu ayın başlarında Yunanistan'ı, 'bir gece aniden gelebilecekleri' konusunda uyarmıştı."

"Yunanistan Başbakanı Miçotakis de BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Türkiye'yi 'Ege'de bir dizi yanlış iddia ortaya atmakla' suçlamış ve Yunanistan'a karşı çok daha saldırgan revizyonist bir gündemi olduğunu söylemişti. Miçotakis şöyle eklemişti: En kaygı verici olan şey ise tehditlerin artan yoğunluğu."
Yorum Yazın