TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Erdoğan ile Biden görüşmesine dair iki başkentten açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi'nde, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.
Erdoğan ile Biden görüşmesine dair iki başkentten açıklama
Erdoğan ve Biden, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüştü.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı.

Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.

ABD Başkanı Biden, ayrıca Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesi ve sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabası için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Beyaz Saray açıklamasında Biden'ın NATO müttefiki Türkiye'nin yanında olmaya devam edeceğini vurguladığı ve bazı küresel sorunların ele alındığı kaydedildi.

Görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı. Duyuruda iki liderin, ticaret ve güvenlik olmak üzere iki ülke ilişkilerini ele aldığı ifade edildi.

Açıklamada ABD tarafının yaptığı Biden'ın açıklamalarına ek olarak F-16 konusunda da değinildi.

İletişim Başkanlığı, ABD Başkanı Biden'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkiye ile ABD arasındaki F16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini söylediği belirtildi.

Ayrıca, ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de bir araya geldi.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.
Yorum Yazın