TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

ABD'de 24 saat içinde iki saldırı, toplam 29 ölü 52 yaralı

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), 24 saat içinde meydana gelen ikinci silahlı saldırıda 9 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Teksas saldırısı ile toplam 29 ölü 52 yaralı olduğu bildirildi.
ABD'de 24 saat içinde iki saldırı, toplam 29 ölü 52 yaralı
Dayton Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, saldırı kentin Oregon bölgesindeki Ned Peppers isimli bir barın önünde gerçekleşti.

Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde, yerel saatle 01.22'de yaşanan olaya müdahale eden polis, kimliği paylaşılmayan ve tek başına hareket ettiğine inanılan saldırganın öldürüldüğünü açıkladı.

Belediye Başkanı Nan Whaley, düzenlediği basın toplantısında saldırganın çelik yelek giydiğini ve üzerinde fazladan mermi olduğunu belirtti.

Yerel medya ise saldırganın elinde ağır silah bulunan beyaz bir erkek olduğunu yazdı.

Ohio Eyalet Valisi Mike DeWine, eyalette bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, olayla ilgili olarak Twitter'dan paylaştığı mesajda, federal ve yerel yetkililerin soruşturmada birlikte çalıştığını aktardı. Trump, "Tanrı, El Paso Teksas halkını korusun. Tanrı, Dayton, Ohio halkını korusun." ifadesini kullandı.



Bir hafta içinde 3. saldırı

29 Temmuz'da Kaliforniya eyaletindeki yemek festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda, biri saldırgan olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştı.

Dün gece Teksas eyaletine bağlı El Paso kentindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda ise 20 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi yaralandı.

TRUMP ŞİDDETE NEDEN OLUYOR

ABD Temsilciler Meclisi’nde Teksas'ın 16. Kongre Bölgesini 2013’ten 2019’a kadar temsil eden bir Amerikan politikacısı Beto O'Rourke, "Trump şiddete neden oluyor, o bir ırkçı ve bu ülkede ırkçlığa ve şiddete neden oluyor" dedi.
Yorum Yazın