TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

ABD, Basra Körfezi'ne 100'den fazla insansız deniz aracı yerleştirecek

Tahran ile Washington arasında artan gerilimlerle aynı zamana denk gelen saldırı, dünya enerji arzı için kilit bir rota olan Körfez sularındaki bir dizi aksaklığın sonuncusuydu.
ABD, Basra Körfezi'ne 100'den fazla insansız deniz aracı yerleştirecek
ABD Merkez Komutanlığı Komutanı, ABD liderliğindeki bir görev gücünün deniz tehditlerini savuşturmak için gelecek yıla kadar Körfez bölgesinin stratejik sularında 100'den fazla insansız deniz aracı (İDA) konuşlandıracağını söyledi.

General Michael Kurilla'nın Bahreyn'deki yıllık Manama Diyaloğu konferansında yaptığı açıklama, İsrail ve ABD'nin bu hafta Umman kıyılarında İsrail'e ait bir firma tarafından işletilen Pacific Zirkon adlı bir tankeri vuran bir insansız hava aracı saldırısından İran'ı sorumlu tutmasının ardından geldi.

“Gelecek yılın bu zamanına kadar, Görev Gücü 59, birlikte çalışan, birlikte iletişim kuran ve deniz alanı farkındalığı sağlayan 100'den fazla insansız yüzey ve yeraltı gemisinden oluşan bir filoyu bir araya getirecek.”

Eylül 2021'de faaliyetlerine başlayan Görev Gücü 59, İran'ın suçlandığı bir dizi insansız hava aracı saldırısının ardından insansız sistemleri ve yapay zekayı Orta Doğu operasyonlarına entegre etmek için ABD donanmasının Beşinci Filosuna ev sahipliği yapan Bahreyn'de kuruldu.

Beşinci Filo'ya göre, hava ve denizaltı insansız gemiler oldukça iyi geliştirilmiş olsa da, insansız yüzey gemileri gelecekte güvenlik için gerekli olan yeni bir teknoloji.

Kurilla, insansız gemilere ek olarak, 'ortaklarımızla birlikte Orta Doğu'da düşman insansız hava araçlarını alt etmek için burada bir deney programı inşa ediyor' dedi ve ayrıntıya girmedi.

CENTCOM Komutanı, 'düşman insansız hava araçlarının' gelişimini bölgesel güvenliğe yönelik en büyük teknolojik tehdit olarak nitelendirdi.
Yorum Yazın