TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

ABD Başkanı Trump, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi

ABD Başkanı Donald Trump, Norveç Parlamentosu üyesi Christian Tybring-Gjedde tarafından '2021 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Trump'ın, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki 'tarihi barış anlaşması'na sağladığı katkılar gerekçesiyle aday gösterildiği biliniyor.
ABD Başkanı Trump, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi
AJANSLAR - Daha önce başörtüsünü Ku Klux Klan ve Nazi kıyafetlerine benzeterek tartışmalara neden olan Norveç İlerleme Partisi'nin (FrP) üst düzey yöneticilerinden Christian Tybring-Gjedde, bu defa da ABD Başkanı Donald Trump'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday göstererek yeni bir tartışmaya yol açtı.

Londra merkezli Metro'nun haberine göre Tybring-Gjedde, Trump'ın adaylığını, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yapılan barış anlaşmasına dayandırdı. Tybring-Gjedde adaylık öneri mektubunda, "Diğer Ortadoğu ülkelerinin BAE'nin izinden gitmesi beklendiği gibi, bu anlaşma Ortadoğu'yu bir işbirliği ve refah bölgesine dönüştürecek, oyun değiştirici bir anlaşma olabilir" dedi.

Tybring-Gjedde ayrıca, Trump'ın Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir sınır anlaşmazlığı ve Kuzey ve Güney Kore arasındaki çatışmalarda oynadığı arabulucu rolün de önerisini desteklediğini belirtti.

Yorum Yazın