TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

ABD, Arakanlılara 170 milyon dolardan fazla insani yardım yaptığını duyurdu

ABD, Myanmar'ın içinde ve dışında yaşayan Arakanlıların yanı sıra Bangladeş'teki ev sahibi topluluklar için 170 milyon dolardan fazla insani yardım yapıldığını duyurdu.
ABD, Arakanlılara 170 milyon dolardan fazla insani yardım yaptığını duyurdu
AA - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, basın açıklamasında, Ağustos 2017'den bu yana Arakanlıların maruz kaldığı krize yönelik toplamda 1,9 milyar dolar yardım yapıldığını söyledi.

Son olarak Myanmar'ın içinde ve dışında yaşayan Arakanlıların yanı sıra Bangladeş'teki ev sahibi topluluklar için 170 milyon dolardan fazla yardım yapıldığını kaydeden Blinken, "Diğer bağışçıları insani müdahaleye güçlü bir şekilde katkıda bulunmaya ve Myanmar'daki şiddetten etkilenenlere sağlanan desteği artırmaya çağırıyoruz." dedi.

Myanmar'daki koşulların yerlerinden edilmiş Arakanlıların güvenli, gönüllü, onurlu ve sürdürülebilir dönüşüne ve yeniden entegrasyonuna izin vermediğine dikkati çeken Blinken, Bangladeş hükümeti, Arakan ve Myanmar'dakilerle krize çözüm bulmak için çalıştıklarını anlattı.

Bangladeş, Ağustos 2017'de Myanmar'da gerçekleştirilen askeri baskının ardından Rakhine eyaletinden kaçan 1,2 milyondan fazla Arakanlı Müslümana ev sahipliği yapıyor.
Yorum Yazın