TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Yangının izleri gün ağarınca ortaya çıktı

Denizli’nin Buldan ilçesinde öğlen saatlerinde başlayarak geniş bölgede etkili olan orman yangının izleri gün ağarınca havadan drone ile görüntülendi.
Yangının izleri gün ağarınca ortaya çıktı

Denizli’nin Buldan ilçesi Türlübey Mahallesine yakın bölgede başlayan orman yangını, geniş bir bölgede etkili oldu. Yangına çevre illerden gelen takviye ekiplerle birlikte çok sayıda itfaiye ve orman ekibi tarafından müdahale edildi. Akşam saatlerinde havadan bir yangın söndürme uçağı da çalışmalara katıldı. Yangında onlarca hektar ormanlık alan, siyaha büründü. Alevlerin kontrol altına alındığı bölgede ekipler soğutma çalışmalarını geçekleştiriyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yanan bölge havadan drone ile görüntülendi. Görüntülerde içler acısı manzara oluşurken, alevlerden dolayı yanan ağaçlar simsiyah görüntü oluşturdu.

VALİLİKTEN SOĞUTMA ÇALIŞMALARININ DEVAM ETTİĞİ AÇIKLANDI
Tamamen söndürülen orman yangınıyla ilgili olarak Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada; “İlimiz, Buldan İlçesi, Türlübey Mahallesinde 02 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen orman yangını kontrol altına alınarak, tamamen söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.
(Eren Elyesa Polat - Fadıl Pişkin /İHA)