TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Yangın 15 kilometre uzunluğunda alanda etkili oluyor, helikopter müdahalesi başladı

Bulgaristan sınırında çıkan orman yangını 3 gündür söndürülemezken, alevler Bulgaristan-Türkiye sınırında yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda alanda etkili oluyor. Bulgaristan ekipleri tarafından yangına helikopter ile müdahale başladı.
Yangın 15 kilometre uzunluğunda alanda etkili oluyor, helikopter müdahalesi başladı
Bulgaristan’ın Türkiye sınırındaki orman yangınında üçüncü güne girildi. Sınır hattındaki tel çitlerin yanına kadar ulaşan alevler, Tunca Nehri istikametine ilerliyor. Edirne’nin sınır köylerinden Hüseyinpınar köyünün karşı bölgesine kadar ulaşan alevler, şiddetli rüzgarında etkisiyle ilerlemeye devam ediyor. Köy halkı, yangının başladığı Hamzabeyli bölgesi ile alevlerin şuana kadar ulaştı alanın 15 kilometre uzunluğunda olduğuna dikkat çekti.

EKİPLER SINIR HATTINDA HAZIR BEKLİYOR
Edirne Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda yangın söndürme ekibi ile birlikte Edirne Belediyesi, Süloğlu Belediyesi ve Lalapaşa Belediyesi itfaiye ekiplerinin Bulgaristan-Türkiye sınırında bekleyişleri devam ediyor.

HELİKOPTER MÜDAHALESİ BAŞLADI
Yangın, rüzgar ve fırtınanın da etkisiyle hızla ilerliyor. Diğer yandan Bulgaristan ekipleri tarafından yangına helikopter ile müdahale edildiği görüldü.